Уругвай - Ямайка: Урусите ще спасят своята чест


Н. Гавазов

Уругвай - Ямайка: Урусите ще спасят своята чест

Уругвай - Ямайка
Стадион: "Левис Стейдиъм", Санта Клара
Дата: 14.06.2016г.
Час: 05:00
Съдия: Уилсон Ламору (Колумбия)

Уругвай и Ямайка се срещат в двубой от третия кръг на груповата фаза на Копа Америка Сентенарио в опит да спечелят нещо от турнира. "Урусите" пристигнаха тук като фаворит в групата, но се провалиха с гръм и трясък, а интересното е, че голямата звезда Луис Суарес така и няма да запише мач на това първенство, защото ще се възстанови от контузията едва тази седмица, когато отборът вече се е прибрал в родината. А уругвайците се прибират, защото претърпяха две поражения - от Мексико на старта и в миналия кръг от Венецуела. Особено болезнено бе това срещу "Ла Винотинто". "Урусите" доминираха, създадоха два пъти повече положения за гол, но единственото попадение остана това на Рондон.

Ямайка не изненада с представянето си и е близо до това да повтори резултатите от миналата година, когато представи на публиката симпатична игра, но претърпя три поражения с по 1:0. Островитяните загубиха на старта срещу сочения за аутсайдер Венецуела и за всички стана ясно, че хората на Вилфрид Шафер имат минимални шансове за излизане от групата. Всичко стана ясно след срещата с Мексико. Ямайка получи ранен гол, с който бе решено всичко, а попадението на Пералта само затвърди успеха на мексиканците.

Трудно можем да предвидим какъв мач ни очаква. Представянето на Ямайка не може да се разглежда като трагедия, но вероятно в съблекалнята на уругвайците цари повече от минорно настроение. А още по-лошо ще бъде, ако играчите търсят вината за провала един в друг. Именно с тази особеност ще бъде свързано и представянето на "урусите" в този последен двубой от турнира. Оскар Табарес обаче е опитен треньор и нашите предположения са, че специалистът все пак е овладял настроенията и е убедил възпитаниците си, че трябва да излязат и да защитят честа на родината. Като добавим и определено по-голямата класа на южноамериканците, очакванията са победа на Уругвай.

Прогноза: Уругвай - Ямайка 2:0

 

Последни 5 изиграни срещи:

Уругвай:

26 март Бразилия - Уругвай 2:2 (Квалификация за СП 2018)
30 март Уругвай - Перу 1:0 (Квалификация за СП 2018)
28 май Уругвай - Тринидад и Тобаго 3:1 (Приятелска среща)
06 юни Мексико - Уругвай 3:1 (Копа Америка)
10 юни Уругвай - Венецуела 0:1 (Копа Америка)

Ямайка:

26 март Ямайка - Коста Рика 1:1 (Квалификация за СП 2018)
30 март Коста Рика - Ямайка 3:0 (Квалификация за СП 2018)
28 май Чили - Ямайка 1:2 (Приятелска среща)
06 юни Ямайка - Венецуела 0:1 (Копа Америка)
10 юни Мексико - Ямайка 2:0 (Копа Америка)


Досегашни срещи:

Уругвай - Ямайка

4 срещи
3 победи за Уругвай
0 равенства
1 победа за Ямайка
Голова Разлика: 6:2 за Уругвай

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
159