Русия се върна в края срещу Англия (видео)


И. Ангелов

Русия се върна в края срещу Англия (видео)

След първия кръг във втора група на Евро 2016 Англия и Русия ще делят по една точка, докато победата на Уелс над Словакия ще постави тима на първо място в групата. Днес в Марсилия Русия успя да се върне до 1:1 малко преди последния съдийски сигнал, след като Ерик Дайър бе открил по-рано.

Първото полувреме днес англичаните владяха топката близо 70% от времето, но Русия се бранеше добре срещу бързите играчи в бяло. Адам Лалана се отчете с няколко добри положения, а удар на Рууни от границата на наказателното поле бе спасен от Акинфеев в 36-ата минута. Рахим Стърлинг се отчете с голям пропуск когато се бе откъснал сам срещу вратаря и позволи на бранител да го застигне преди да стреля.

След почивката руснаците заиграха по-добре, но Англия остана с по-добрите положения. Стърлинг бе лишен от гол от близо от вратаря в 54-ата минута. В една от по-опасните атаки удар на Рууни бе избит от вратаря в горната греда, а последвалата добавка се отби от страничния стълб. 

Стигна се до 73-ата минута когато Рууни с добро подаване намери Али на дъгата, а той спечели пряк-свободен удар срещу Шеников. Зад топката застанаха Кейн и Дайър, нападателят прескочи кълбото и Дайър стреля добре за 1:0 през Акинфеев. 

След ситуацията Рой Ходжсън се отказа от решението да включи Джейми Варди в игра, а замени Рууни, който контролираше темпото днес, с Джак Уилшър. Англичаните намалиха оборотите до края и се стигна до 92-ата минута, когато Березуцки опита късмета си с прехвърлящ удар с глава и успя да реализира за 1:1.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
177