Ямайка - Венецуела: В спор за третото място


Н. Гавазов

Ямайка - Венецуела: В спор за третото място

Ямайка - Венецуела
Стадион: "Солдър Фийлд", Чикаго
Дата: 06.06.2016г.
Час: 00:00
Съдия: Виктор Карийо (Перу)

Ямайка и Венецуела ще открият програмата в група С на Копа Америка 2016. В квартета са още тимовете на Уругвай и Мексико и според специалистите, срещата тази вечер ще е с ранг на финал за третото място в групата. Но дали наистина е така? И дали не бива да подценяваме отбора на Ямайка и да го поставяме сред абсолютните аутсайдери?

Островитяните се класираха за това специално издание на турнира като победители в Купата на Карибите през 2014 година. Но вероятно всички си спомнят изявите на хората на Вилфрид Шафер на миналогодишното издание на Копа Америка, когато бяха спечелени сърцата на неутралните фенове. Тогава сърцатите и безстрашни островитяни бяха в компанията на Уругвай, Парагвай и Аржентина и претърпяха три поражения с по 1:0, но играха много достойно и организирано и само отсъствието на повече опит не им позволи да поднесат някоя изненада.

Венецуела е традиционен участник в Копа Америка. Отборът се намира на 74-то място в ранглистата на ФИФА и по традиция никога не е бил смятан сред фаворитите на турнира. "Ла Винотинто" обаче е костелив орех, а и самият характер на Копа Америка е такъв, че понякога аутсайдерите избухват и изненадват някои от тимовете с по-големи претенции. Например, спомнете си за миналогодишната победа на Венецуела над Колумбия или за Копа Америка 2011, когато тимът взе скалпа на Чили и за малко не се класира за финала.

Мачът е истинско предизвикателство за почитателите на залозите, защото не е ясно в какво състояние са футболистите, а и на книга двата отбора са близки по качество на съставите и трудно бихме определи някого за фаворит. Единствената причина да се доверим на Ямайка са спомените от миналогодишното издание на турнира, в което островитяните показаха тактическа грамотност и трудолюбие, което ще е достатъчно срещу Венецуела.

Прогноза: Ямайка - Венецуела 2:0


Последни 5 изиграни срещи:

Ямайка:

14 ноември Ямайка - Панама 0:2 (Квалификация за СП 2018)
18 ноември Хаити - Ямайка 0:1 (Квалификация за СП 2018)
26 март Ямайка - Коста Рика 1:1 (Квалификация за СП 2018)
30 март Коста Рика - Ямайка 3:0 (Квалификация за СП 2018)
28 май Чили - Ямайка 1:2 (Приятелска среща)

Венецуела:

30 март Венецуела - Чили 1:4 (Квалификация за СП 2018)
20 май Галисия - Венецуела 1:1 (Приятелска среща)
25 май Панама - Венецуела 0:0 (Приятелска среща)
28 май Коста Рика - Венецуела 2:1 (Приятелска среща)
02 юни Гватемала - Венецуела1:1 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

Ямайка - Венецуела

4 срещи
2 победи за Ямайка
1 равенство
1 победа за Венецуела
Голова Разлика: 4:4

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
180