САЩ и Колумбия ще открият Копа Америка с равен


И. Ангелов

САЩ и Колумбия ще открият Копа Америка с равен

САЩ - Колумбия
Стадион: "Левис Стейдиъм", Санта Клара
Дата: 04.06.2016г.
Час: 04:30
Съдия: Роберто Ороско (Мексико

Колумбия и Съединените щати ще започнат своето пътуване в Копа Америка 2016 с един двубой, в който ще видим някои от най-талантливите футболисти в света, които ще опитат да оставят следата си в това състезание.

САЩ навлиза в срещата с перфектен рекорд след победи в подготовката за турнира срещу Пуерто Рико, Еквадор и Боливия. Наставникът Юрген Клинсман има много позитиви и допусна само 1 гол в споменатите срещи. Победата с 4:0 над Гватемала през март постави тима на поредица от 4 мача победи, като тимът има само 1 загуба в последните си 9 мача.

Колумбия се намира на 4-та позиция в ранглистата на ФИФА и в единствения си подготвителен мач за състезанието тимът победи Хаити с 3:1. Този отбор също се намира на добра поредица резултати с 3 поредни победи, в които бяха вкарани по 3 гола. Момчетата на Хосе Пекерман се намират в добро състояние и ще искат да покажат повече от последната Копа Америка, когато спечелиха само веднъж в групата и бяха елиминирани от Аржентина след груповата фаза. Тогава беше вкаран само 1 гол в целия турнир.

Откъм състави, Юрген Клинсман има много опит в състава си. Ветеранът и капитан Майкъл Брадли има 115 мача и може би е най-качественият играч в състава. С опит се отличават още Джермейн Джоунс и Кайл Бекерман. В атака пък се намира Клинт Демпси с 49 гола в 149 мача с национала.

Хосе Пекерман избра много нови лица в своята Колумбия и сега голяма отговорност пада върху плещите на капитана Хамес Родригес. Други качествени играчи тук са Хуан Куадрадо, Карлос Бака, Карлос Санчес и Кристиан Сапата. Изненадващо аржентинският наставник не повика Джаксон Мартинес, Рафамел Фалкао, Тео Гутиерес, Фреди Гуарин и Абел Агилар.

Тези два отбора са се срещали 8 пъти в официални срещи, за първи път през 1971-ва година, като до момента Колумбия може да се похвали с 5 победи и равен срещу 2 победи за САЩ. В последната приятелска среща между отборите - през ноември 2014-та, Колумбия успя да обърне срещата за победа с 2:1. В турнирни сблъсъци колумбийците нямат загуба от САЩ в 3 поредни мача.

Когато се касае за Копа Америка, тези отбори са се срещали 2 пъти - през 1995-та и 2004-та, като Колумбия победи в тези случаи.

На хартия Хамес и компания изглеждат фаворити за победата в този първи двубой от състезанието. САЩ обаче ще има други планове. Този тим не трябва да се пренебрегва след като винаги показва добра игра в големи форуми. Обстоятелството, че ще играе пред своята публика, може да помогне на Юрген Клинсман.

Освен това Колумбия ще трябва да се справи с добрата защита на домакините, които взеха 3 сухи мрежи от последните 4 мача. Колумбия няма суха мрежа вече 6 поредни срещи и вероятно ще допусне гол. Изглежда от двете страни на везната стои равно количество класа и желание за победа.

Прогноза: САЩ - Колумбия 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

САЩ:

26 март Гватемала - САЩ 2:0 (Квалификация за СП 2018)
30 март САЩ - Гватемала 4:0 (Квалификация за СП 2018)
22 май Пуерто Рико - САЩ 1:3 (Приятелска среща)
26 май САЩ - Еквадор 1:0 (Приятелска среща)
29 май САЩ - Боливия 4:0 (Приятелска среща)

Колумбия:

13 ноември Чили - Колумбия 1:1 (Квалификация за СП 2018)
17 ноември Колумбия - Аржентина 0:1 (Квалификация за СП 2018)
24 март Боливия - Колумбия 2:3 (Квалификация за СП 2018)
29 март Колумбия - Еквадор 3:1 (Квалификация за СП 2018)
30 май Колумбия - Хаити 3:1 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

САЩ - Колумбия

16 срещи
3 победи за САЩ
4 равенства
9 победи за Колумбия
Голова Разлика: 19:12 за Колумбия

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
194