Румъния ще продължи без загуба


FUTBOL-TV

Румъния ще продължи без загуба

Унгария - Румъния
Стадион: "Групама Арена", Будапеща
Дата: 04.09.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Феликс Брих (Германия)


В ключов двубой от квалификационна група F един срещу друг в столицата на Унгария националният отбор на страната посреща съседите от Румъния в мач, който няма да бъде чисто футболен, а с много по-голям заряд поради историческото минало и териториалните претенции на двете държави една спрямо друга.

Унгария продължава да се надява и бори за някоя от първите две позиции в групата. В момента маджарите заемат 3-то място с актив от 11 точки, като момчетата на Пал Дардай изостават на 3 пункта от лидера и настоящ съперник, и на 2 от състава на Северна Ирландия. В последния си мач в групата Унгария постигна много важна победа, надделявайки с 1:0 като гост на Финландия, а единственото попадение в срещата падна в заключителните минути и бе дело на Щибер. Дардай ще остане начело на своята родина до края на квалификациите. Младият специалист съвместява поста на национален селекционер с този на треньор на Херта Берлин. След това отборът ще бъде поет от германеца Бернд Щорк. Золтан Гера пропуска важния двубой заради наказание. След няколко дни Унгария гостува на Северна Ирландия, като именно тези два мача ще дадат до голяма степен отговор на въпроса дали тимът ще може да се пребори за някоя от челните две позиции.

Добрите изяви и фактът, че националният отбор на Румъния няма загуба повече от година и половина напълно резонно доведоха до шеметното изкачване на северните ни съседи в Топ 10 в последната ранглиста на ФИФА. В нея румънците заемат 7-мо място, като отборите на Англия, Чили, Испания, Холандия и Италия са зад тях. Възпитаниците на Ангел Йорданеску са водач в група F с актив от 14 точки, дошли след 4 победи и 2 равенства. Именно едно от ремитата на Румъния бе в първия двубой срещу Унгария в Букурещ. Тогава маджарите изравниха в 82-ата минута след страхотен гол от фаул на Джужак, лишавайки румънците от успех в двубоя, който ще се запомни най-вече с ексцесиите между фенове и полиция, съпътстващи срещата. Нажежената обстановка бе и на терена на "Арена Национал", като в мача имаше 12 картона. Иначе за гостуването в Будапеща наказан е Пинтили. След този сблъсък Румъния посреща изненадващия аутсайдер Гърция, който заема последното място и едва ли има особени надежди дори за бараж.

Прогноза: Унгария - Румъния 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Унгария:

14 ноември Унгария - Финландия 1:0 (Квалификация за Евро 2016)
18 ноември Унгария - Русия 1:2 (Приятелска среща)
29 март Унгария - Гърция 0:0 (Квалификация за Евро 2016)
05 юни Унгария - Литва 4:0 (Приятелска среща)
13 юни Финландия - Унгария 0:1 (Квалификация за Евро 2016)

Румъния:

07 февруари Румъния - България 0:0 (Приятелска среща)
10 февруари Румъния - Сиони 1:0 (Приятелска среща)
14 февруари Румъния - Молдова 2:1 (Приятелска среща)
29 март Румъния - Фарьорски острови 1:0 (Квалификация за Евро 2016)
13 юни Северна Ирландия - Румъния 0:0 (Квалификация за Евро 2016)


Досегашни срещи:

Унгария - Румъния

28 срещи
16 победи за Унгария
8 равенства
4 победи за Румъния
Голова Разлика: 75:29 за Румъния

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
137