Франция победи Дания в приятелски мач


И. Ангелов

Франция победи Дания в приятелски мач

Дания бе задмината от Португалия в квалификационната си група за Евро 2016 тази вечер докато участваше в приятелска среща на гости във Франция, но все пак датчаните остават с добри шансове за своя прогрес към финалите. Междувременно домакинът използва срещата за експеримент без някои от най-важните си играчи и достигна победа с 2:0.

В 14-ата минута днес домакините откриха чрез Александре Лаказет, който ознаменува своя дебют благодарение на прекрасна игра от Антоан Гризман от дясно. Двамата размениха подавания, Шмайхел спаси първия удар, но при добавката си нападателят успя да вкара - 1:0.

В 28-ата и 32-ата минути Шмайхел спаси своите от нови попадения във вратата му от Лаказет и Гризман, но в 38-ата Кондогбиа напредна през средата на полузащитата, премина през няколко човека и пусна добра топка за Жиру, който матира вратаря за 2:0.

Единствената ситуация пред гостите бе в 44-ата минута, когато Крон-Дели копна топката за Бенднер в изключително изгодно положение, но той игра лошо с глава.

Второто полувреме Франция започна както първото, но скоро гостите започнаха да задържат топката. След 60-ата минута Руфие бе затруднен на 3 пъти в няколко поредни атаки, а в 66-ата минута той бе преодолян от Бенднер, но топката срещна гредата.

Срещата завърши с положение пред Косчелни при един корнер, но след два опита той така и не успя да реализира първото си попадение за родината.

  Сподели
95