Белгия няма да се затрудни срещу Кипър


FUTBOL-TV

Белгия няма да се затрудни срещу Кипър

Белгия - Кипър
Стадион: "Крал Балдуин", Брюксел
Дата: 28.03.2015 г.
Час: 21:45
Съдия: Овидиу Хатеган (Румъния)


В един на пръв поглед двубой с предизвестен край фаворитът Белгия е домакин на Кипър, въпреки че в моментното класиране футболистите от Острова на Афродита са пред "червените дяволи".

Един от отборите с най-голям просперитет в световния футбол изненадващо записа две неочаквани равенства. Белгия започна настоящия квалификационен цикъл с очаквана победа с 6:0 над слабака Андора, но сега играчите на Марк Вилмотс са в серия от два мача без победа. Първо "червените дяволи" не успяха да победят като гости тима на Босна и Херцеговина и двубоят в балканската държава завърши 1:1, а в последния си мач звездната селекция на белгийската репрезентация не се справи с отбора на Уелс за крайното 0:0. Така след първите си три срещи Белгия заема 4-то място във временното подреждане в група "В" с актив от 5 точки.

Скромният тим на Кипър се намира пък с една позиция по-напред от настоящия си съперник, но футболистите от средиземноморската островна държава са и с мач повече. В момента играчите на Памбос Христодулу заемат 3-та позиция с актив от 6 точки. Футболистите на кипърския национален отбор все още нямат равенство. Играчите от Острова на Афродита стартираха настоящия цикъл с изненадваща победа като гости над Босна и Херцеговина с 2:1, но впоследствие последваха две загуби със същия резултат от Израел и Уелс. В последния си мач Кипър победи Андора с 5:0.

Двата отбора и преди са били в квалификационни групи за различни надпревари. За Световното през 1982 г. Белгия победи Кипър на два пъти с 2:0 и 3:2. В квалификациите за Мондиала в САЩ през 1994 г. жребият отново ги събра, като и тогава "червените дяволи" не се затрудниха, надделявайки над островитяните с 1:0 и 3:0. За последно Белгия и Кипър се срещнаха в похода си към финалите за европейското в Англия през 1996 г., като тогава белгийците победиха с 2:0 у дома, но в двубоя в Кипър домакините успяха да измъкнат точка за крайното 1:1.

Прогноза: Белгия - Кипър 3:0


НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
154