Рууни блести и в погрома над Литва


И. Ангелов

Рууни блести и в погрома над Литва

Англия продължава категорично да води пета група на квалификационната фаза за Евро 2016, след като днес прие Литва и победи с убедителното 4:0. По този начин с 15 точки Трите лъва са на върха в групата, следвани от Словения с 9, колкото има и Швейцария, след като се отчетат днешните победи на тези отбори.

Още в 5-ата минута днес Рууни нацели гредата след добра игра на Фабиан Делф. 2 минути след това обаче капитанът се разписа, когато Уелбек проби от дясно и стреля ниско, а Арлаускис парира удара в Рууни, който с глава вкара за 1:0.

В 20-ата минута Рууни отново нацели горната греда, когато бе намерен от центриране на Уелбек и с глава прехвърли вратаря, но гредата спря отново неговия удар. В края на полувремето резултатът стана 2:0 след удар с глава на Уелбек при центриране на Хендерсън.

В 50-ата минута Арлаускус спаси своите от нов гол когато Рууни копна топката за Делф на добра позиция и той от воле стреля опасно. 8 минути след това капитанът се прояви с пробив по фланга и центрира към Стърлинг, а той със спокоен завършек направи резултата 3:0.

В 71-ата минута Рууни бе заменен от Кейн, а талисманът на Тотнъм не се забави с гола. Дебютантът се разписа само минута след появата си с глава след центриране на втора греда от Стърлинг - 4:0.

  Сподели
87