Сърбия и Дания няма да се победят пред празните трибуни на ЮНА


FUTBOL-TV

Сърбия и Дания няма да се победят пред празните трибуни на ЮНА

Сърбия - Дания
Стадион: "Партизан", Белград
Дата: 14.11.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Джюнеит Чакър (Турция)

Напълно по балкански, регионалното дерби в квалификационна група "I" между Сърбия и Албания бе прекратено малко преди края на полувремето при резултат 0:0. Тогава над терена на стадиона на Партизан, "ЮНА", се появи дром, на който бе закачено знаме с картата на "Велика Албания". Това предизвика огромно меле между футболистите на двата тима, когато Стефан Митрович хвана летателния апарат с флага, а албански футболист му го изтръгна от ръцете. Очаквано това доведе и до размирици по трибуните. Играчите на Албания пък отказаха да излязат на терена, под претекст, че се страхуват за живота си заради озверените сръбски навиячи, а въпреки това главният рефер Мартин Аткинсън реши, че може да поднови срещата, която така или иначе не се доигра.

След скандалния мач от Европейската футболна централа взеха странно решение. От УЕФА присъдиха служебна победа с 3:0 за сърбите, но заедно с това обаче от актива на западните ни съседи бяха отнети три точки. Освен алогичното решение, което съчетава едновременно служебна победа и отнемане на три точки от актива на Сърбия, двете федерации бяха глобени с по 100 000 евро, а "плавите" ще трябва да изиграят следващите си два домакински мача - срещу Дания и Армения, пред празни трибуни. От футболните управи на Сърбия и Албания ще обжалват решението на УЕФА.

Ситуацията за Сърбия преди настоящия двубой е следната - възпитаниците на Дик Адвокаат заемат 4-то място от общо 5 отбора, въпреки едната си победа, макар и служебна, и равенството, което записаха срещу Армения в предишния кръг. "Плавите" имат 1 точка в актива си.

 

Отборът на Дания инкасира драматична загуба срещу сочения за фаворит в групата тим на Португалия. Суперзвездата на иберийците Кристиано Роналдо отново показа, че присъствието му е в бонус за родината му. Именно действащият носител на "Златната топка" огорчи цяла Дания в 5-ата минута на добавеното време , а "мореплавателите" победиха 1:0. Загубата е първа за играчите на Мортен Олсен, които имат 4 точки в актива си след първите си три изиграни мача. Въпреки горчивото поражение, "викингите" остават лидери в групата, но са и с мач повече. За гостуването в Белград големият липсващ ще е капитанът Даниел Агер, който е контузен.

Националните отбори на Сърбия и Дания се изправят за пръв път един срещу, откакто западните ни съседи фигурират на картата като самостоятелна държава, а не като Югославия. Иначе двете репрезентации са се срещали преди това общо 7 пъти, като датчаните имат 5 загуби срещу бившата федеративна република и едва 2 победи. Интересен факт обаче е, че двата успеха на "викингите" са по време на Евро 1984 с 5:0, а другият е 1:2 в Белград на европейска квалификация през 1991 г. Както е известно, тогава Дания се класира на еврофиналите през 1992 г., тъй като УЕФА дисквалифицира Югославия заради започналата гражданска война в страната, а впоследствие датчаните триумфира и с титлата.

Прогноза: Сърбия - Дания 1:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Сърбия:

01 юни Панама - Сърбия 1:1 (Приятелска среща)
06 юни Бразилия - Сърбия 1:0 (Приятелска среща)
07 септември Сърбия - Франция 1:1 (Приятелска среща)
11 октомври Армения - Сърбия 1:1 (Квалификация за Евро 2016)
14 октомври Сърбия - Албания 3:0 (Квалификация за Евро 2016)

Дания:

28 май Дания - Швеция 1:0 (Приятелска среща)
03 септември Дания - Турция 1:2 (Приятелска среща)
07 септември Дания - Армения 2:1 (Квалификация за Евро 2016)
11 октомври Албания - Дания 1:1 (Квалификация за Евро 2016)
14 октомври Дания - Португалия 0:1 (Квалификация за Евро 2016)


Досегашни срещи:

Сърбия - Дания

7 срещи
5 победи за Сърбия
0 равенства
2 победи за Дания
Голова Разлика: 16:11 за Сърбия


НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
250