Уелбек носи победа на Англия на гости в Швейцария


И. Ангелов

Уелбек носи победа на Англия на гости в Швейцария

Англия започна квалификациите за Европейското първенство през 2016-та с може би най-тежката си среща - гостуване в Швейцария. Англичаните обаче успяха да вземат победа, благодарение на двете попадения от Дани Уелбек във второто полувреме. Срещата обаче бе много равностойна до самия край.

До почивката видяхме няколко добри положения за гол от двете страни. Сеферович изпробва реакциите на Харт, а Зомер лиши Рууни и Джоунс от попадения за гостите.

В 58-ата минута при една контра след загубена топка от Инлер, Рууни изнесе топката, намери прекрасно Стърлинг от ляво, който с качествена топка на втора греда намери Уелбек на празна врата за 1:0.

В 70-ата минута Кейхил изби топката от гол-линията на Англия, когато Дрмич бе оставен на добра позиция от Сеферович. В 76-ата минута Дрмич центрира на волето на Сеферович, който бе в засада, но с добър удар нацели гредата.

В края на срещата Уелбек вкара и второто си попадение, когато при нова контра резервата Ламбърт пусна топката за нападателя, който завърши хладнокръвно.

  Сподели
164