Германия с четвърта титла след здрава битка с Аржентина (видео)


FUTBOL-TV

Германия с четвърта титла след здрава битка с Аржентина (видео)

Германия победи Аржентина с минималното 1:0 във финален мач на Мондиал 2014. По този начин Бундестимът триумфира със Световната титла.

В редовното време двата тима завършиха наравно - 0:0. Лошата новина за Бундестима бе факт по време на загрявката, когато халфът на Реал Мадрид Сами Кедира се контузии и бе заменен в последния момент от Кристоф Крамер, който пък получи травма по време на мача и също бе заменен.

Иначе германците започнаха мача по-добре и наложиха първоначален натиск, но без чисти голови положения. Първото такова бе пред Нойер в 21-ата минута, когато Гонсало Игуаин пропусна може би най-чистото положение в редовното време. Тони Кроос сбърка и го изведе сам срещу вратаря Нойер с върната към отбраната топка, но Игуаин не уцели вратата. След половин час игра Игуаин се реваншира и засече центриране на Есекиел Лавеци отдясно и прати топката в мрежата. Последва кратка радост преди нападателят да види вдигнатия флаг за засада. Малко по-късно Лео Меси се справи с двама бранители на Германия и пусна топката покрай Нойер, но от голлинията Боатенг изчисти.

В добавеното време на първата част Бенедикт Хьоведес стреля с глава силно в лявата греда зад Серхио Ромеро. През втората част аржентинците започнаха по-добре. В 47-ата минута Лионел Меси бе изведен зад защитата на Германия и звездата на тима стреля опасно, но прати топката на сантиметри от гредата на Нойер.

Двата тима се вкопчиха в сериозна борба за всяка една топка. При едно от тези положения Гонсало Игуаин бе отнесен от Мануел Нойер в наказателното поле, но стражът на Байерн игра с топката и реферът дори отсъди нарушение на потърпевшия Игуаин.

В 81-ата минута Тони Кроос бе близо до гол, но прати топката покрай вратата с удара си от границата на наказателното поле. Продълженията също бяха доста интересни. В 92-ата минута Шюрле пробва удар от наказателното поле, но Ромеро спаси това положение. Малко по-късно се стигна до сериозен пропуск за Аржентина. Хюмелс изпусна Паласио, който се озова сам срещу Нойер, но опитът му за прехвърляне бе неуспешен.

През второто продължение реферът на няколко пъти спести втори жълти картони на Агуеро и Масчерано. При едно от положенията Швайнщайгер напусна терена с разкървавено лице, но все пак две минути по-късно се завърна в игра. Така се стигна до фаталната 113-ата минута, когато Шюрле даде отличен пас и намери резервата в този мач Марио Гьотце в наказателното поле, а той овладя отлично и от въздуха стреля, пращайки топката във вратата - 1:0.

След гола последваха положения пред вратата на Нойер, но Меси и компания не успяха да се разпишат. Така Германия триумфира с купата на Световното в Бразилия.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
238