Лам: Много съжалявам за Неймар


И. Ангелов

Лам: Много съжалявам за Неймар

Филип Лам заяви, че особено много съжалява за напусналият Световната купа поради контузия, Неймар. Така суперзвездата на бразилския национален отбор ще пропусне сблъсък с Германия на полу-финал, който ще се играе във вторник вечер. Неймар получи травма в победата над Колумбия на четвърт-финалната фаза и ще е аут до 6 седмици.

Освен това капитанът на Бразилия - Тиаго Силва, си изкара глупав жълт картон и също няма да може да вземе участие в срещата. Bild am Sonntag цитира:

"На първо място, жалко е, че и двамата ще липсват. Особено много съжалявам за Неймар. Да пропуснеш полу-финал у дома на Световно е горчив удар. На Световната купа всички искат да се представят на най-високо ниво. Но аз вярвам, че Бразилия има достатъчно имена, за да запълни дупката, оставена от него. Това ще е труднза задача за нас."

Лам продължи с отговор на въпрос за новата си позиция на опорен халф, макар в последния мач той да заигра на типичната си позиция на бека:

"Нормално е хората да обсъждат кой къде играе. Това е футболът и за мен това не е страшно. Ние бяхме в ситуация, в която някои играчи току се завръщаха от контузии преди Световното. Треньорът реши, че трябва да играя в средата на терена."

"Ние нямаме загуба, когато играя там. Важно е отборът да играе успешно. За мен няма значение къде ще играя. Аз винаги предоставям услугите си изцяло на отбора. Винаги това ще правя. Личните интереси нямат място на Световната купа."

"Винаги обмислям конструктивната критика по мой адрес. Това е част от играта. Аз съм в бизнеса от години. Но за мен, както винаги ще наблягам, е важно целият отбор да е успешен."

  Сподели
139