Неубедителната Аржентина ще завърши с три от три в група F


FUTBOL-TV

Неубедителната Аржентина ще завърши с три от три в група F

Нигерия - Аржентина
Стадион: "Бейра-Рио", Порто Алегре
Дата: 25.06.2014г.
Час: 19:00
Съдия: Никола Рицоли (Италия)

В другия последен двубой от програмата на група "F" един срещу друг ще се изправят вторият и първият във временното класиране. Нигерия е на точка от сигурно участие на осминафиналите, докато фаворитът Аржентина, въпреки неубедителните си изяви, успя да си свърши работата и вече мисли за фазата на елиминациите.

Отборът на Нигерия постигна ценен успех в последния си двубой срещу Босна и Херцеговина. Африканците победиха с минималното 1:0, а победата е първа за "суперорлите" от 1998 г. насам, когато Нигерия за последно победи България със същия резултат на световното във Франция.

В началото на срещата с Босна и Херцеговина късметът бе на страната на Нигерия, тъй като в 20-ата минута Един Джеко вкара, но голът беше неправилно отменен заради отсъдена засада на нападателя на Манчестър Сити. Нигерийците стигнаха до гол малко по-късно. Емануел Еменике се пребори със защитник на Босна, напредна в наказателното поле и върна назад, където Питър Одемвинги засече топката в мрежата на безпомощния Бегович. Щабът на Босна скочи с претенции за нарушение на Еменике в нападение срещу Емир Спахич, но реферът не им обърна внимание. В самия край на срещата удар на Джеко бе париран от Ениама, а топката впоследствие срещна и гредата, но за радост на Нигерия не влезе във вратата. За мача с Аржентина под въпрос е само Обоабона.

"Ла албиселесте" не впечатли и срещу аутсайдера Иран. "Гаучосите" стигнаха до измъчена победа с гол в добавеното време на срещата, когато Лео Меси за пореден път измъкна родината си от срамен резултат чрез блестящ гол в далечния ъгъл, с който матира стража на Иран. Селекционерът на Аржентина Алехандро Сабея определено има над какво да размишлява, за да може да подобри по някакъв начин играта на своите възпитаници, тъй като няколко минути преди края нападателят на Иран Джоочанеджад излезе сам срещу стража на "Ла албиселесте", но не успя да вкара, а преди това съдията не отсъди чиста дузпа за иранците за нарушение срещу Ашкан Дежага, а преди това Иран пропусна отново чрез Джоочанеджад, който насочи кълбото опасно с глава, но вратарят Ромеро отрази. За двубоя с Нигерия няма контузени или наказани футболисти.

Нигерия и Аржентина се познават повече от добре. Двата отбора бяха заедно в една група на световното през 1994 г., където бе и българският национален отбор. Тогава двубоят помежду им завърши с победа за Аржентина с 2:1. На мондиала през 2002 г. съдбата отново събра "Ла албиселесте" и "суперорлите", а победата отново бе за южноамериканците, които се наложиха с 1:0. През 2010 г., явно вече по навик, Аржентина и Нигерия отново се изправиха един срещу друг, но този път на световното в ЮАР, а "гаучосите" отново триумфираха, побеждавайки африканците пак с 1:0. Последните два двубоя между двете държави са в контролни срещи. През юни месец 2011 г. Нигерия разби Аржентина с 4:1, а по-късно същата година "албиселесте" победи с 3:1.

Отборът на Нигерия е само на точка от това да си гарантира на 100% участието на осминафиналите. Играчите на Стивън Кеши обаче излизат срещу Аржентина, която дори и да не е особено убедителна в изявите си, е отбор, който всява перманентен респект. Очакванията са "лос гаучос" да успеят да триумфират по безапелационен начин в своята група "F" и да се подготвят за осминафиналите, където трябва значително да подобрят представянето си.

Прогноза: Нигерия - Аржентина 0:2


Последни 5 изиграни срещи:

Нигерия:

28 май Нигерия - Шотландия 2:2 (Приятелска среща)
04 юни Гърция - Нигерия 0:0 (Приятелска среща)
08 юни САЩ - Нигерия 2:1 (Приятелска среща)
16 юни Иран - Нигерия 0:0 (СП 2014, Група F)
22 юни Нигерия - Босна и Херцеговина 1:0 (СП 2014, Група F)

Аржентина:

05 март Румъния - Аржентина 0:0 (Приятелска среща)
05 юни Аржентина - Тринидад и Тобаго 3:0 (Приятелска среща)
07 юни Аржентина - Словения 2:0 (Приятелска среща)
16 юни Аржентина - Босна и Херцеговина 2:1 (СП 2014, Група F)
21 юни Аржентина - Иран 1:0 (СП 2014, Група F)


Досегашни срещи:

Нигерия - Аржентина

6 срещи
1 победа за Нигерия
1 равенство
4 победи за Аржентина
Голова Разлика: 8:6 за Аржентина

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
176