Опитът на Италия ще си каже думата


FUTBOL-TV

Опитът на Италия ще си каже думата

Италия - Уругвай
Стадион: "Арена дас Дунас", Натал
Дата: 24.06.2014г.
Час: 19:00
Съдия: Марко Родригес (Мексико)

В един от най-дългоочакваните двубои в груповата фаза с оглед развръзката на мачовете Италия и Уругвай ще определят кой ще бъде другият отбор освен сензацията Коста Рика, който ще участва на осминафиналите. Двата състава имат еднакъв точков актив, но "скуадрата" е с по-добри показатели преди прекия сблъсък с Уругвай.

Отборът на Италия си усложни неприятно задачата в група "D". Преди старта на надпреварата четирикратните световни шампиони бяха считани за фаворит заедно със състава на Англия, а сега ситуацията е коренно различна. "Трите лъва" очаквано за сетен път не съумяха да постигнат нещо значимо на голям форум и отпаднаха, а "адзурите" след като победиха Албиона с 2:1 в пърия си мач в групата излезнаха като фаворит и срещу сочения за абсолютен аутсайдер състав на Коста Рика. Но храбрите костариканци шокираха в пъти по-класния си опонент. Възпитаниците на Хорхе Луис Пинто победиха Италия с 1:0 след гол с глава на опитния Брайън Руис в края на първата част, а преди това реферът пожали "скуадрата" след като не отсъди чиста дузпа в полза на Коста Рика.

Сред възпитаниците на Чезаре Прандели личеше умора и логично италианците бяха свалени на земята след летящия старт и победата над Англия. Пресата на Апенините гръмна с новината, че Прандели обмисля генерални промени в състава за решителния сблъсък срещу Уругвай след разочароващата загуба от Коста Рика. Според журналистите Италия ще излезе с трима в отбрана срещу "урусите", а в нападение Марио Балотели ще бъде подпомаган от голмайстора на Серия А за изминалия сезон и ново попълнение на Борусия Дортмунд - Чиро Имобиле. Освен това медиите на Ботуша разчитат най-вече на най-опитните в състава на "скуадрата", а именно на капитана Джанлуиджи Буфон и на сърцето на тима Андреа Пирло.
За съдбовния сблъсък срещу Уругвай под сериозна въпросителна е участието на Даниеле де Роси. Полузащитникът на Рома получи мускулна травма по време на тренировка на отбора и шансовете на сърцатия халф да се възстанови за мача във вторник са минимални.

Геният на Луис Суарес отново бе на дневен ред в двубоя между Уругвай и Англия. С победата си с 2:1 над "трите лъва" "Ла селесте" прекъсна серия от 44 години без успех над европейски отбор на ниво мондиал. За последно "урусите" бяха спечелили в мач срещу съперник от Стария континент през 1970 година на форума в Мексико, когато се наложиха на четвъртфиналите над тогавашния СССР с 1:0 и то след продължение.

Иначе в двубоя на "Арена Коринтианс" в Сао Пауло головата машина на английския гранд Ливърпул откри резултата с глава в 39-ата минута след центриране като по учебник на Кавани, а в 75-ата минута Уейн Рууни отбеляза първия си гол на световно първенство, но това не бе достатъчно за Англия, защото малко след това Ел Пистолеро се възползва максимално добре от грешка на съотборника си в Ливърпул и капиан на "трите лъва" Стивън Джерард, за да напредне самостоятелно и по диагонала да разстреля Харт за крайното 2:1.

Преди решителния сблъсък срещу Италия от щаба на двукратните световни шампиони изразиха увереността си в победа над "адзурите". Селекционерът Оскар Табарес и капитанът Диего Лугано заявиха, че въпреки класата на съперника, никой от състава на Уругвай не изпитва капка притеснение и че "Ла селесте" ще постигне втора победа, която ще изстреля тима на осминафиналите.

Националните отбори на Италия и Уругвай са стари познайници. Съперничеството помежду им датира още от 1970 г., когато на финалите в Мексико двубоят между тях завършва 0:0. На мондиала през 1990 г. Италия елиминира "урусите" на осминафиналите, побеждавайки ги с 2:0. Впоследствие двата тима изиграват две контроли първо през 2002 г., когато срещата завършва 1:1, а през 2011 г. южноамериканците побеждават с 1:0. Последният сблъсък между Италия и Уругвай бе миналата година по време на турнира за Купата на Конфедерациите, когато "адзурите" надделяха с 2:3 след изпълнение на дузпи, а двубоят завърши 2:2 в редовното време.

Със сигурност ни очаква зрелищен двубой, какъвто само отбори като Италия и Уругвай са способни да изиграят. Ситуацията в група "D" е много деликатна, тъй като победата за "Ла селесте" е задължителна, докато и равенство би класирало Италия във фазата на елиминациите, а все пак не трябва да забравяме, че именно италианците са измислили катеначото, когато резултатът е в тяхна полза.

Прогноза: Италия - Уругвай 2:2


Последни 5 изиграни срещи:

Италия:

31 май Италия - Ирландия 0:0 (Приятелска среща)
04 юни Италия - Люксембург 1:1 (Приятелска среща)
08 юни Флуминензе - Италия 3:5 (Приятелска среща)
15 юни Англия - Италия 1:2 (СП 2014, Група D)
20 юни Италия - Коста Рика 0:1 (СП 2014, Група D)

Уругвай:

05 март Австрия - Уругвай 1:1 (Приятелска среща)
31 май Уругвай - Северна Ирландия 1:0 (Приятелска среща)
05 юни Уругвай - Словения 2:0 (Приятелска среща)
14 юни Уругвай - Коста Рика 1:3 (СП 2014, Група D)
19 юни Уругвай - Англия 2:1 (СП 2014, Група D)


Досегашни срещи:

Италия - Уругвай

9 срещи
2 победи за Италия
4 равенства
3 победи за Уругвай
Голова Разлика: 10:9 за Уругвай

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
188