Марадона нападна Джерард


Н. Гавазов

Марадона нападна Джерард

Легендата на аржентинския футбол Диего Марадона смята, че капитанът Стивън Джерард е най-големият виновник за предсрочното пребиваване на националния отбор на Англия на Световното първенство по футбол в Бразилия. Според Марадона, Джерард е можел да играе много по-добре в мача с Уругвай.

"Англия доминираше през второто полувреме, но не и достигна заключителен пас, заключително докосване. Това е повторение на стара история. Джерард и английската отбрана трябва да вземат вината върху себе си за двата гола на Уругвай. Когато Лдейро започна своя набег в епизода с първото попадение, Джерард можеше да играе по-добре. Но вместо това Лодейро превъзходно подаде на Кавани, чиито пас от фланга неутрализира централните защитници на Англия и намери Суарес", заяви Суарес.

"След това Англия изравни резултата и отново пропусна, когато отново Джерард неумело игра след вкарване на топката от уругвайския вратар. Топката стигна до Суарес, който отново получи огромно предимство и пространство в наказателното поле и нанесе безпощаден удар. Подобно нещо е недопустимо когато си имаш работа с нападател от подобно ниво и Англия си плати за това", добави аржентинецът.

 

  Сподели
165