Доброто представяне на Алжир ще продължи и срещу Южна Корея


FUTBOL-TV

Доброто представяне на Алжир ще продължи и срещу Южна Корея

Южна Корея - Алжир
Стадион: "Бейра-Рио", Порто Алегре
Дата: 22.06.2014г.
Час: 22:00
Съдия: Уилмар Ролдан (Колумбия)

В може би будещия най-малко интерес двубой от програмата на група "Н" на Мондиала един срещу друг излизат съставите на Южна Корея и Алжир. Символичните домакини в срещата започнаха с реми срещу Русия участието си на Световното, докато африканците бяха близо до сензацията срещу фаворита Белгия, но в крайна сметка загубиха мача.

Отборът на Южна Корея постигна до известна степен изненадващ резултат, завършвайки наравно 1:1 с единия от фаворитите Русия. След скучно първо полувреме двата отбора си размениха по един гол през втората част. Южна Корея откри резултата след фрапантна грешка на Акинфеев. Стражът на Русия изпусна топката след удар на Лий Кеун-Хо и тя мина зад голлинията. Радостта на корейците обаче бе кратка, тъй като шест минути по-късно резервата Александър Кержаков се възползва от продължително разбъркване и няколко рикошета в наказателното поле на Южна Корея и изравни.

С попадението си нападателят на Зенит записа своя 26-ти гол за националния отбор и по този начин той изравни рекорда на Владимир Бесчастних за най-много попадения за "Сборная". Селекционетът на Южна Корея Хонг Мюнг-Бо може да разчита на всички свои футболисти преди мача с Алжир.

Националният отбор на Алжир загуби първия си двубой от група "Н" срещу фаворита Белгия с 2:1. В същото време "пустинните лисици" прекъснаха серия от 28 години без гол на световни финали. Африканците не се бяха разписвали в пет поредни мача и в последователни 506 минути, като бяха само на 11 минути от изравняване на негативния рекорд на Боливия, но в средата на първата част в двубоя срещу Белгия Фегули реализира от дузпа, като това бе първо попадение за африканците на финали на Световната купа от 1986 година насам при равенството 1:1 със Северна Ирландия. Възпитаниците на Вахид Халилходжич демонстрираха много добър футбол като за отбор от техния ранг, а единственият представител на родната "А" група Райс М'боли на няколко пъти показа страхотни изяви, спасявайки вратата си от сигурни попадения, но дори той бе безпомощен в последните двадесет минути на срещата, когато първо Фелайни с глава, а впоследствие и Меертенс донесоха победата на Белгия.

Преди двубоя с Южна Корея в лагера на Алжир няма контузени или наказани футболисти, а треньорът Халилходжич заяви, че с оглед представянето на ръководения от него тим в двубоя срещу Белгия е оптимист за изявите на "пустинните лисици" в оставащите им два мача от група "Н".

Двата отбора не са се срещали до този момент, като с оглед моментната форма ни очаква равностоен двубой. Въпреки че загуби от Белгия, отборът на Алжир демонстрира по-голяма класа в първите двубои от груповата фаза, освен това наставникът на африканците е по-опитен от своя колега и е съвсем резонно да очакваме победа за арабския отбор.

Прогноза: Южна Корея - Алжир 0:1


Последни 5 изиграни срещи:

Южна Корея:

02 февруари САЩ - Южна Корея 2:0 (Приятелска среща)
05 март Гърция - Южна Корея 0:2 (Приятелска среща)
28 май Южна Корея - Тунис 0:1 (Приятелска среща)
10 юни Гана - Южна Корея 4:0 (Приятелска среща)
18 юни Русия - Южна Корея 1:1 (СП 2014, Група Н)

Алжир:

19 ноември Алжир - Буркина Фасо 1:0 (Квалификация за СП 2014)
05 март Алжир - Словения 2:0 (Приятелска среща)
31 май Алжир - Армения 3:1 (Приятелска среща)
04 юни Алжир - Румъния 2:1 (Приятелска среща)
17 юни Белгия - Алжир 2:1 (СП 2014, Група Н)


Досегашни срещи:

Южна Корея - Алжир

1 среща
1 победа за Южна Корея
0 равенства
0 победи за Алжир
Голова Разлика: 2:0 за Южна Корея

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
169