Белгия и Русия няма да се победят


FUTBOL-TV

Белгия и Русия няма да се победят

Белгия - Русия
Стадион: "Маракана", Рио де Жанейро
Дата: 22.06.2014г.
Час: 19:00
Съдия: Феликс Брих (Германия)

В дербито от програмата на последната група "Н" един срещу друг излизат сочените за фаворити състави на Белгия и Русия. Символичните домакини спечелиха срещу Алжир първия си мач, а руснаците изненадващо не успяха да се наложат над Южна Корея, завършвайки наравно с азиатската държава. Според специалистите, резултатът в утрешната среща ще определи победителя в групата.

Белгия стартира с трудна победа участието си на Мондиал 2014, след като успя да направи пълен обрат срещу Алжир за крайното 2:1. Възпитаниците на Марк Вилмотс стигнаха много трудно до победата срещу "пустинните лисици", които поведоха в резултата в средата на първата част след точно изпълнена дузпа на Фегули. С отлични изяви се отчете Райс М'боли, който обаче бе безпомощен в 71-ата и 80-ата минути, когато "червените дяволи" осъществиха обрата след попадения първо с глава на Фелаини и топовен изстрел на Меертенс.

По този начин фаворитът Белгия не допусна изненада преди може би най-тежкия мач на тима срещу коравия състав на Русия. Въпреки че двете най-големи звезди на Белгия - капитанът Венсан Компани и атакуващият халф Еден Азар, се оплакваха от контузии след мача с Алжир, селекционерът Вилмотс ще може да разчита на тях за сблъсъка с Русия.

 

Радостта на белгийците от победата срещу Алжир доведе до инциденти в Белгия, завършили със смъртта на един човек. Мъж от радост се качил на статуя в центъра на Брюксел, откъдето паднал лошо и издъхнал по-късно в болницата. В Антверпен се е наложило пожарникари да свалят запалянковци от скеле, поставено на кулите на местна църква, а в Лиеж и Шарлероа също се стигнало до инциденти.

Другият фаворит в групата Русия записа донякъде изненадващ резултат срещу Южна Корея. "Сборная" не успя да победи азиатския си опонент и мачът завърши без победител за крайното 1:1. След скучно първо полувреме двата отбора си размениха по един гол през втората част. Южна Корея откри резултата след фрапантна грешка на Акинфеев. Стражът на Русия изпусна топката след удар на Лий Кеун-Хо и тя мина зад голлинията. Радостта на корейците обаче бе кратка, тъй като шест минути по-късно резервата Александър Кержаков се възползва от продължително разбъркване и няколко рикошета в наказателното поле на Южна Корея, за да изравни.

С попадението си нападателят на Зенит записа своя 26-ти гол за националния отбор и по този начин той изравни рекорда на Владимир Бесчастних за най-много попадения за "Сборная". В руския лагер също няма контузени или наказани играчи за мача с Белгия.

Двата състава са се срещали два пъти, като "червените дяволи" могат да се похвалят със 100%-ов актив от победи над Русия. На световните финали през 2002 г. Белгия и Русия отново бяха в една група, а двубоят помежду им завърши 3:2 в полза на Белгия, а "Сборная" напусна надпреварата в груповата фаза. В приятелска среща през 2010 г. Белгия отново побеждава Русия, но този път с 0:2.

Двубоят със сигурност ще бъде интересен и равностоен. Белгия е фаворит в него, но легендарният наставник на Русия Фабио Капело е проучил добре опонента и ще нареди по възможно най-добрия начин своите възпитаници, така че да не допуснат Белгия да спечели мача, а с оглед реномето на Дон Фабио целта пред Русия ще бъде само и единствено победата. Предполага се, че ще станем свидетели на много атаки към двете врати, вероятно по-позиционна игра, с мисълта да не се допусне гол и много е вероятно в крайна сметка съперниците да вземат по една точка.

Прогноза: Белгия - Русия 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Белгия:

05 март Белгия - Кот д'Ивоар 2:2 (Приятелска среща)
26 май Белгия - Люксембург 5:1 (Приятелска среща)
01 юни Швеция - Белгия 0:2 (Приятелска среща)
07 юни Белгия - Тунис 1:0 (Приятелска среща)
17 юни Белгия - Алжир 2:1 (СП 2014, Група Н)

Русия:

05 март Русия - Армения 2:0 (Приятелска среща)
26 май Русия - Словакия 1:0 (Приятелска среща)
31 май Норвегия - Русия 1:1 (Приятелска среща)
06 юни Русия - Мароко 2:0 (Приятелска среща)
18 юни Русия - Южна Корея 1:1 (СП 2014, Група Н)


Досегашни срещи:

Белгия - Русия

8 срещи
3 победи за Белгия
1 равенство
4 победи за Русия
Голова Разлика: 12:10 за Русия

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
176