Босна и Херцеговина ще запише историческа победа над Нигерия


FUTBOL-TV

Босна и Херцеговина ще запише историческа победа над Нигерия

Нигерия - Босна и Херцеговина
Стадион: "Арена Пантанал", Куяба
Дата: 22.06.2014г.
Час: 01:00
Съдия: Питър О'Лиъри (Нова Зеландия)

Във важен и за двата отбора сблъсък от програмата на група "F" един срещу друг излизат съставите на Нигерия и Босна и Херцеговина. Африканци и балканци са в търсене на първия им успех на Мондиал 2014 след като не успяха да спечелят стартовите си двубои в груповата фаза.

Отборът на Нигерия започна с равенство петото си участие на световни финали. "Суперорлите" завършиха 0:0 с Иран в двубой, който по-класната селекция на африканския тим не впечатли с изявите си и за цял мач създаде малко на брой положения, повечето от които дойдоха в началните минути на срещата, но с пропуски се отличиха Моузес, Еменике и Муса. Статистиката от мача с Иран също потвърди слабите изяви на възпитаниците на Стивън Кеши. Нигерийците направиха 29 центрирания в двубоя, от които успешни са били едва две. Под въпрос за мача с Босна и Херцеговина е само Обоабона, който получи контузия в срещата с Иран.

В същото време от ръководството на националния отбор на Нигерия обявиха, че играчите са пределно мотивирани да се представят достойно на Световното след поредния самоубийствен атентат в страната, извършен от ислямистката групировка "Боко харам", който уби 21 души в нигерийския град Даматуру.

Дебютантът на световни първенства Босна и Херцеговина стартира със загуба участието си в най-престижния форум на планетата. Младата балканска държава загуби от двукратния световен шампион Аржентина с 2:1, като играчите на Сафет Сушич оставиха доста добри впечатления и с малко повече късмет можеха да измъкнат поне точка в двубоя срещу именития си опонент. В самото начало на мача след центриране от фаул Рохо отклони топката с глава, а Сеад Колашинац засече кълбото в собствената си врата, отбелязвайки най-бързия автогол в историята на световните първенства. Впоследствие отборът на Босна наложи натиск срещу "гаучосите" , но с пропоуски се отличиха Мисимович, Джеко и Хайрович. Въпреки това в средата на втората част суперзвездата на "Ла селесте" Лионел Меси даде втори гол аванс на тима. В самия край на срещата Ибишевич намали за 2:1, отбелязвайки първи гол за родината си на световни финали, но силите на босненците не стигнаха за чудото.

Преди двубоя с Нигерия треньорът Сушич и футболистите на Босна са мотивирани да затвърдят доброто си представяне и срещу африканския опонент, като селекционерът на балканската държава заяви, че този път се надява неговите възпитаници да вземат и трите точки в мача, а не да получат само суперлативи, както след мача с Аржентина. За срещата с Нигерия няма контузени или наказани футболисти, като с травма до скоро бе само Салихович, но по всяка вероятност халфът на Хофенхайм ще може да помогне на сънародниците си.

Със сигурност зрителите ще станат свидетели на интересен двубой с много единоборства и положения пред двете врати. Победата е важна както за Нигерия, които са с 1 спечелена точка, така и за Босна и Херцеговина, които нямат нищо в актива си. Двата отбора разполагат с качествени футболисти, играещи в най-силните първенства на Европа, като по-вероятно е балканската държава да спечели историческа първа победа на световни финали, която ще остави Босна и Херцеговина в играта за участие на осминафиналите преди последния мач на Един Джеко и компания срещу Иран.

Прогноза: Нигерия - Босна и Херцеговина 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Нигерия:

06 март Мексико - Нигерия 0:0 (Приятелска среща)
28 май Нигерия - Шотландия 2:2 (Приятелска среща)
04 юни Гърция - Нигерия 0:0 (Приятелска среща)
08 юни САЩ - Нигерия 2:1 (Приятелска среща)
16 юни Иран - Нигерия 0:0 (СП 2014, Група F)

Босна и Херцеговина:

19 ноември Аржентина - Босна и Херцеговина 2:0 (Приятелска среща)
05 март Босна и Херцеговина - Египет 0:2 (Приятелска среща)
31 май Босна и Херцеговина - Кот д'Ивоар 2:1 (Приятелска среща)
04 юни Мексико - Босна и Херцеговина 0:1 (Приятелска среща)
16 юни Аржентина - Босна и Херцеговина 2:1 (СП 2014, Група F)


Досегашни срещи:

Нигерия - Босна и Херцеговина

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
176