Ван Перси подкрепи Рууни


Н. Гавазов

Ван Перси подкрепи Рууни

Нападателят на Манчестър Юнайтед Робин ван Перси смята, че е несправедливо да бъде обвиняван Уейн Рууни за краха на националния отбор на Англия на финалите на Световното първенство по футбол. Отстъпвайки на Италия и Уругвай, англичаните намалиха шансовете си за класиране за плейофите на турнира, а след снощната победа на Коста Рика над "Скуадра адзура", "Трите лъва" ще се приберат в родината си.

В навечерието на Мондиал 2014 Рууни бе определян за главната звезда на Световното, но нападателят така и не успя да се разкрие, независимо от това, че записа асистенция и гол. Ван Перси обаче смята, че Уейн не трябва да става отдушник за критиките на пресата.

"Не бива да виним Уейн, той се стара с всички сили заради своята страна. Несправедливо е толкова силно да бъде критикуван. Той се намира под огромен натиск и живее с това от момента на своя дебют. Мисля, че игра добре срещу Уругвай. Не бива да бъде обвиняван, че вкара само един гол. Той се труди с пот на лицето и още три пъти бе на сантиметър от гола", заяви Ван Перси.

"Много пъти говорих, че Уейн бе една от причината, поради която преминах в Манчестър Юнайтед. Нито един път не съм си помислил, че сгреших, че казах това, тъй като тренирайки и играейки с него, аз се убедих, че това е играч от световна класа. Той е забележителен играч и знаменит нападател", заяви Ван Перси.

 

  Сподели
114