Моуриньо: Хората се научиха да играят срещу Испания


Н. Гавазов

Моуриньо: Хората се научиха да играят срещу Испания

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо сподели мнението си за отпадането на Испания от Световното първенство по футбол. Както е известно, победителите от Мондиал 2010 претърпяха две поредни загуби на турнира в Бразилия и загубиха шансове да защитят титлата си. Португалският специалист е на мнение, че противните на "Ла Фурия" са намерили начин, как да неутрализират испанските футболисти.

"Справедливо е да кажем, че заслугата Испания да си опакова багажа принадлежи на Холандия и Чили. Те направиха това, което според мен трябва да се прави в съвременния футбол: да се мисли стратегически. Холандия и Чили бяха много добри по отношение на стратегическата подготовка, а Испания не се справи с това. Хората се учат да играят срещу добрите отбори. Когато добрите отбори винаги играят с вяра, че тяхната философия е единствена, непоколебима, хората започват да се учат и развиват. Испания бе много добра през последните 4-5 години, че хората ги гледаха и се учеха", заяви Моуриньо.

"Луис ван Гаал блестящо анализира играта на Испания и подготви отбора си, но Хорхе Сампаоли направи още повече. Трябва да бъдем честни и вместо думи за това, че Испания е играла лошо (с което съм съгласен), трябва да кажем, че Чили свърши прекрасна работа. Поздравявам треньора Сампаоли", допълни португалецът.

 

  Сподели
119