Белгия ще стартира с победа над Алжир


FUTBOL-TV

Белгия ще стартира с победа над Алжир

Белгия - Алжир
Стадион: "Минейрао", Бело Оризонте
Дата: 17.06.2014г.
Час: 19:00
Съдия: Марко Родригес (Мексико)

В последната група "Н" на пръв поглед ситуацията изглежда ясна. Повечето специалисти смятат, че талантливият отбор на Белгия не би трябвало да има проблеми с първото място. Тимът на Марк Вилмотс наистина изглежда готов да достигне до призовите места, макар и в състава освен белгийци да има много интернационални състезатели, защитаващи цветовете на европейската държава. Световното ще пропусне нападателят Кристиян Бентеке, но Белгия разполага с до такава степен качествен състав, че едва ли липсата на стрелеца на Астън Вила ще бъде усетена. В нападение са Еден Азар (Челси), Ромелу Лукаку и Кевин Миралас (Евертън), Дрийс Мертенс (Наполи) и младата надежда на Манчестър Юнайтед Аднан Янузай. В сърцето на отбора действат Кевин де Брюйн (Волфсбург), Аксел Витсел (Зенит), Муса Дембеле (Тотнъм), а в отбрана са стожерите Венсан Компани (Манчестър Сити), Тоби Алдервейлд (Атлетико Мадрид), Ян Вертонген (Тотнъм), Даниел Ван Буйтен (Байерн Мюнхен), а на вратарския пост Вилмотс може да избира измежду направилите феноменални сезони с Атлетико Мадрид и Ливърпул Тибо Куртоа и Симон Миньоле.

Мнозина сравняват този отбор с онзи от т.нар. "златно поколение" на Белгия в средата на 80-те години на миналия век. Логично Белгия се класира за Мондиала, завършвайки като победител в група "А" на зона "Европа". Преди старта на Световното "червените дяволи" изиграха три контроли, в които постигнаха победи с 5:1 над Люксембург, 2:0 срещу Швеция и 1:0 срещу Тунис. Преди първия мач на тима няма контузени или наказани футболисти.

 

В отбора на Алжир играе единственият представител на родната "А" група - стражът на ЦСКА Райс М'боли. "Пустнните лисици" демонстрираха добри изяви по време на квалификационния цикъл в зона "Африка" и играчите на босненски специалист Вахид Халилходжич класираха родината си за четвърти път на световни футболни финали, след като елиминираха състава на Буркина Фасо в решителния бараж за участие. Сега обаче Алжир има нелеката задача да се справи с конкуренцията на Белгия, Русия и Южна Корея, ако иска да си осигури първо участие на Мондиал във фазата на директните елиминации.

Само трима от общо 23-мата играчи на Алжир играят в африкански клубове, а останалите се състезават из Европа, което допълнително потвърждава факта, че отборът разполага с опитни състезатели. Преди старта на световното Алжир изигра две проверки, в които постигна победи с 3:1 над Армения и 2:1 над Румъния. В състава няма контузени или наказани футболисти.

Последните две срещи между Белгия и Алжир се състояха преди повече от 10 години, като и двата мача бяха приятелски. През 2002 г. отборите не успяха да се победят, завършвайки 0:0, а година по-късно белгийците побеждават с 3:1. Сега обаче нещата са съвсем различни и по-голямата класа на европейците е очевидна. Очакванията са за тотално превъзходство на колектива на Вилмотс и съответно победа с поне три гола разлика.

Прогноза: Белгия - Алжир 3:0

Последни 5 изиграни срещи:

Белгия:

19 ноември Белгия - Япония 2:3 (Приятелска среща)
05 март Белгия - Кот д'Ивоар 2:2 (Приятелска среща)
26 май Белгия - Люксембург 5:1 (Приятелска среща)
01 юни Швеция - Белгия 0:2 (Приятелска среща)
07 юни Белгия - Тунис 1:0 (Приятелска среща)

Алжир:

12 октомври Буркина Фасо - Алжир 3:2 (Квалификация за СП 2014)
19 ноември Алжир - Буркина Фасо 1:0 (Квалификация за СП 2014)
05 март Алжир - Словения 2:0 (Приятелска среща)
31 май Алжир - Армения 3:1 (Приятелска среща)
04 юни Алжир - Румъния 2:1 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

Белгия - Алжир

2 срещи
1 победи за Белгия
1 равенство
0 победи за Алжир
Голова Разлика: 3:1 за Белгия

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
172