Роналдо чупи рекорд срещу Камерун


И. Ангелов

Роналдо чупи рекорд срещу Камерун

Кристиано Роналдо, Раул Мейрелеш и Фабио Коентрао се разписаха за победата на Португалия над Камерун с 5:1 в приятелската среща, изиграна днес е Лейрия. Единствено Винсен Абубакар вкара за гостите, но това бе важен изравнителен гол в срещата, който вдъхна импулс на Камерун.

В 21-ата минута Кристиано Роналдо вкара за 1:0 и така стана топ-реализаторът на Португалия в историята. Това стана, след като Перейра върна една топка за капитана, той финтира по изключителен начин Н'Коло и завърши категорично.

В 43-ата минута Камерун изравни чрез най-добрия си играч за вечерта - Абубакар. Коентрао сбърка и покри засадата, като остави нападателя сам срещу Бето. 

В 56-ата минута Роналдо принуди Н'Ди да спасява хубав удар. В 64-ата минута Ето'о отправи първия си удар в мача, а малко след това Португалия спечели мача си. В 66-ата минута Мейрелеш пресече един пас на вратаря и вкара на празна врата. Минута след това Коентрао се разписа от малък ъгъл през Н'Ди.

В 76-ата минута Роналдо получи добър пас от Мейрелеш и стреля, вратаря изби, но там бе Единьо да завърши с четвърти гол за домакините. Головото шоу завърши отново Роналдо, когато той някак си създаде място в наказателното поле след неизбито центриране на Коентрао, и стреля отново през Н'Ди - 5:1.

  Сподели
133