Неймар с хеттрик в победата над Южна Африка (видео)


И. Ангелов

Неймар с хеттрик в победата над Южна Африка (видео)

Звездите на Челси и Барселона - Оскар и Неймар, съответно, решиха приятелската среща между Бразилия и Южна Африка днес, играна на "ЕфЕнБи Стейдиъм" в Йоханесбург - 5:0. Днес домакините не показаха нищо от онзи футбол, който им донесе минимална победа над Испания наскоро.

Още в 10-ата минута Хълк изведе Оскар с подаване от централната линия на изключителна позиция, като младокът избегна капана на засадата и красиво повдигна топката над вратаря Уилямс. В 21-ата минута удар на Неймар бе спасен. Последва ново положение пред него, но той опита да копне топката над вратаря и го нацели в главата.

В 41-ата минута обаче Паулиньо намери Неймар, който този път предпочете да стреля, вместо да финтира по пътя си към мрежата и това бе гол. На почивката Хълк, Оскар и Паулиньо бяха заменени от Рамирес, Вилиан и Луис Густаво за гостите.

Още с първата атака за втората част Неймар вкара пак, като този път успя да прехвърли Уилямс. Първата реална заплаха от домакините към вратата на Жулио Сезар дойде в 63-ата минута от току що влезлия в игра Аянда Патоси. С първото си докосване той стреля силно към Сезар, който се намираше на земята, но все пак протегна ръка да спаси брилиантно.

Последваха ситуации пред Вилиан и Жо, който се появи на мястото на Фред, но попадение дойде чак в 79-ата минута, когато Фернандиньо с изключителен шут не остави шансове на Уилямс. В 91-ата минута последното попадение донесе Неймар със своя хеттрик, който дойде след прекрасна атака. Това се оказва и гол номер 30 за Неймар в бразилския национал.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
123