Валке: Тези, които пишат за манипулиране на жребия са луди


Н. Гавазов

Валке: Тези, които пишат за манипулиране на жребия са луди

Генералният секретар на ФИФА Жером Валке коментира информацията за това, че жребият за определяне на групите на финалите на Мондиал 2014 е бил манипулиран. Както е известно, вчера в медийното пространство се появиха съобщения, че по време на церемонията е извършена гигантска манипулация, от която са се облагодетелствали Белгия и Франция.

Така например Mundo Deportivo показа видео, на което се вижда как Валке не отваря ясно пред очите на всички топките с имената на отборите. Белгиецът разтваря всяко кълбо, но точно преди да извади листчето, изведнъж скрива ръцете си зад бюрото, където според медията е имало предварително подготвени листчета за подмяна. Например бившият бразилски национал Кафу и водещата Фернанда Лима, които също участваха в жребия, оставят ръцете си видими за всички.

Белгия има за съперници Алжир, Русия и Корея. Французите пък получиха за съперници Швейцария, Хондурас и Еквадор.

"Хората са болни, ако пишат такива глупави неща. Не мога да разбера, как изобщо може да се измисли подобно нещо. По цялата сцена имаше камери, освен това аз бях наблюдаван от водещата Фернанда Лима. Освен това трима представители на Ernst & Young напълно контролираха целият процес на жребия", заяви Валке.

 

  Сподели
95