Германия с минимална победа над Англия


И. Ангелов

Германия с минимална победа над Англия

Германия успя да победи отново Англия на "Уембли" днес, макар и минимално, като и двата отбора не разчитаха на оптималните си състави за сблъсъка. Въпреки това този приятелски мач предизвика голям интерес в последните дни и срещата предложи любопитни моменти на наблюдавалите на живо.

Първата част двата тима си разменяха много атаки, като гостите задържаха повече топката, а англичани разчитаха на бързите си крила и креативността на Том Клевърли и Уейн Рууни. Джо Харт пък се прояви с добри спасявания до 39-ата минута, когато се пропука. След един корнер тук удар на Вестерман с глава бе блокиран, но Кроос изпрати топката обратно за Мертезакер и 1:0.

В 44-ата минута Джерард се размина със сантиметри да изравни след удар от далечна дистанция.

Втората част отново бе добра за Харт, който започна с добро спасяване срещу Гьотзе. В 57-ата минута Таунсенд стреля прекрасно и нацели гредата на германската врата. Последва ново добро спасяване на Харт - пак срещу Гьотзе. Англия опита на още няколко пъти да изравни резултата, като най-близо до това бе Крис Смолинг, но нищо не се промени до 90-ата минута.

  Сподели
108