Ибра вкара два, Роналдо - три, Португалия напред


И. Ангелов

Ибра вкара два, Роналдо - три, Португалия напред

В най-интересната среща от баражите за класиране на финалите на Световната купа в Бразилия през 2014-та година Швеция прие Португалия след минимална загуба в Лисабон, дошла чрез гол на Роналдо, но и у дома, и след два гола на Златан Ибрахимович, Кристиано Роналдо вкара хеттрик за загубата с 3:2 и изпрати своите напред към Световното.

В първата част на този мач не падна нито един гол, макар Роналдо да изстреля близо двуцифрено число удари по посока на Исаксон. В 50-ата минута обаче той откри, когато застигна извеждащото подаване на Мутиньо и с класа вкара на безпомощния вратар.

В 68-ата минута Ибрахимович изравни след един корнер с добра игра срещу Алвес преди да матира и Патрисио. В 72-ата минута Ибра осъществи пълен обрат, вкарвайки феноменално пряк-свободен удар от удобна дистанция.

В 77-ата минута Роналдо изравни резултата отново, когато прецени перфектно ситуацията, за да избегне засадата и да поеме подаването на Уго Алмейда, като след това навлезе в наказателното поле и с мощен удар с левия крак матира отново Исаксон. Само след 2 минути Кристиано оформи нов пълен обрат. Отново капитанът изчака удобен момент да бъде изведен от полузащита от Мутиньо, пое топката и завърши през Исаксон, като кълбото се удари и в горната греда.

 

  Сподели
86