Холандия и Колумбия не си вкараха


И. Ангелов

Холандия и Колумбия не си вкараха

Една от по-интересните приятелски срещи, успоредни с баражите за Световната купа в Бразилия догодина, противопостави Холандия и Колумбия, но днес в един оспорван мач двата тима не си вкараха. Всъщност, за гостите бе отменен гол, а за домакините пък бе изгонен играч, което усложни ситуацията им.

Любопитно бе, че колумбийците изглеждаха свръхмотивирани за срещата, обратно на своите опоненти, и в този мач домакините отстъпваха по всеки показател. В отбрана за Холандия Блинд се проявяваше прекрасно, но в 33-ата минута Ариас се възползва от грешка в отбраната и вкара, само за да види флага на засадата.

В 35-ата минута Джеремейн Ленс бе изгонен директно за опасна игра при едно центриране. Нападателят можеше да нарани бранител на гостите и напусна терена. На полувремето за гостите се появи Торес на мястото на Агилар и той раздвижи още повече опасните атаки срещу холандците.

Още в 47-ата минута Фалкао бе близо до гол. В 54-ата минута Торес прехвърли Блинд и намери Куардадо на добра позиция за ново опасно положение. В 60-ата и 61-а минути Торес опита с два прекрасни удара късмета си, но отново резултатът не се промени. В 80-ата минута прекрасно спасяване Силесен срещу Фалкао отново запази резултата за това 0:0.

 

  Сподели
86