Хърватия - Исландия: Домакините ще се класират за Световното


Н. Гавазов

Хърватия - Исландия: Домакините ще се класират за Световното

Хърватия - Исландия
Стадион: "Максимир", Загреб
Дата: 19.11.2013г.
Час: 21:15
Съдия: Бьорн Кайперс (Холандия)

Резултатът от първия мач между Исландия и Хърватия остави шансове на островитяните за класиране за финалите на Мондиал 2014. Нулевото равенство в студен Рейкявик показа цялата прелест на плейофните мачове, в които всичко се решава в отделните елементи на играта. Сега обаче срещата на "Максимир" няма да бъде никак лека за домакините, които в първия двубой не се възползваха от численото си преимущество и показаха на практика, че най-слабото звено в състава е атаката - дори Марио Манджукич от Байерн Мюнхен не успя да реши проблемите с реализацията.

"Убеден съм, че в Загреб всичко ще бъде различно. Техният вратар ще се изпоти много. Ние трябва да атакуваме от първите секунди и жестоко да ги пресираме, за да ги повалим. Ако в атака играем с 20% по-добре отколкото го направихме в Рейкявик, ще се класираме за финалите на Световното", заяви Ивица Олич.

Хърватският отбор няма нови загуби при подготовката си за мача с Исландия. Нико Ковач ще използва същия състав както в двубоя в Рейкявик, което означава, че Матео Ковачич ще започне отново на пейката. Манджукич ще води атаката, а Личевич и Перишич ще се разположат по крилата.

За разлика от домакините, Ларс Лагербак ще трябва да помисли над определянето на състава си. Колбейн Сигторсон травмира глезена си и напусна терена по време на първата среща. 23-годишният нападател вкара четири гола в квалификациите и загубата му ще е удар по атакуващия потенциал на исландците. Вероятно Алфред Финбогасон от Херенвеен ще замести нападателя на Аякс. Заради червения картон в първия двубой няма да играе Олафур Скуласон.

Предполага се, че домакините ще установят териториален и игрови превес от първите минути на срещата и отбраната на гостите наистина ще има много работа. В Загреб, пред собствените си фенове хърватите едва ли ще станат съучастници на някаква изненада и макар и с минимален резултат, хората на Нико Ковач ще победят и ще се класират за финалите на Мондиал 2014.

Прогноза за: Хърватия - Исландия 1:0


Последни 5 изиграни срещи:

Хърватия:

06 септември Сърбия - Хърватия 1:1 (Квалификация за СП 2014)
10 септември Южна Корея - Хърватия 1:2 (Приятелска среща)
11 октомври Хърватия - Белгия 1:2 (Квалификация за СП 2014)
15 октомври Шотландия - Хърватия 2:0 (Квалификация за СП 2014)
15 ноември Исландия - Хърватия 0:0 (Квалификация за СП 2014)

Исландия:

06 септември Швейцария - Исландия 4:4 (Квалификация за СП 2014)
10 септември Исландия - Албания 2:1 (Квалификация за СП 2014)
11 октомври Исландия - Кипър 2:0 (Квалификация за СП 2014)
15 октомври Норвегия - Исландия 1:1 (Квалификация за СП 2014)
15 ноември Исландия - Хърватия 0:0 (Квалификация за СП 2014)


Досегашни срещи:

Хърватия - Исландия

3 срещи
2 победи за Хърватия
0 равенства
0 победи за Исландия
Голова Разлика: 7:1 за Хърватия

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
90