Лам: И Германия е фаворит за Световното


И. Ангелов

Лам: И Германия е фаворит за Световното

Защитникът на Байерн Мюнхен и Германия - Филип Лам заяви, че и германският отбор може да се счита сред фаворитите на Световната купа в Бразилия догодина. Лам използва любопитната дума "ко-фаворити", донякъде поставяйки своя отбор на равна позиция с останалите, но той не изрази съмнение в уменията на тима:

"Този отбор възмъжа много в последните години. На Световната купа 2010 видяхме много от тях за първи път, и това бе директно хвърляне в дълбокото. Освен това, тогава опитните играчи не успяха да повлияят на младите и отбора."

"Сега всички имат опита от европейския шампионат, Европейско първенство и Световно. Въпреки това има поне още 6 отбора, които ще се борят за титлата. Ние сме в ролята на ко-фаворити."

"Да спечелиш Шампионска лига е различно. Дали това ще е позитивно за национала предстои да видим. Във всеки случай, вярвам, че този опит от международни състезания ще помогне много. Не са важни само играчите от Байерн. Тези от Дортмунд, Леверкузен и Шалке са също толкова важни. Можем да играем на високо ниво, познаваме скоростта на играта, знаем как да победим съперниците си."

  Сподели
88