Украйна доближава финалите с победа над Франция


И. Ангелов

Украйна доближава финалите с победа над Франция

Плейофната фаза за финалите на Световната купа в Бразилия през 2014-та година изпрати Франция на гости в Украйна, а днес домакините победиха с 2:0 и са крачка по-близо до продължаване напред. С оглед показаното френския тим ще трябва много да се постарае в домакинството си след няколко дни.

Първото полувреме бе доста напрегнато днес, като Рибери и Едмар без малко да избухнат в неприятна сцена на почивката. Домакините доминираха в мача до момента, като Ярмоленко и Коноплянка пропиляха прекрасни шансове за гол.

Във втората част обаче головете дойдоха. Първо Роман Зозуля откри в 61-ата минута, когато бе намерен от Едмар, премина през Косчелни и постави топката в мрежата. В 75-ата минута спорна ситуация бе подмината, когато Ерик Абидал повали Зозуля в наказателното поле. Справедливостта възтържествува в 80-ата, когато Андри Ярмоленко вкара мощно отсъдената дузпа през Лорис за 2:0.

В това полувреме емоциите не се разминаха, като в края обстановката се изнерви и Косчелни бе изгонен за сблъсъка си с Олекс Кучер в 91-ата минута. Кучер бе предопреден с жълт картон, но и той бе изгонен в 95-ата минута за ненужно груб фал.

  Сподели
107