Роналдо вкара за победа над Швеция


И. Ангелов

Роналдо вкара за победа над Швеция

Португалия прие Швеция днес в мач от втория кръг на квалификационната фаза за финалите на Световната купа в Бразилия през 2014-та, а в завършилия при 1:0 мач, Роналдо и компания някак не успяха да вкарат топката в мрежата след безброй възможности и няколко уникални разминавания с гола от непосредствена близост, преди Кристиано Роналдо да направи това, което умее най-добре, и да изпрати домакините крачка по-близо до Бразилия.

Още в 5-ата минута Роналдо създаде прекрасен шанс, намирайки Мейрелеш на добра позиция, а той намери Мутиньо в наказателното поле за опасен удар. След тази възможност Швеция натисна своя опонент за кратък период, в който най-доброто положение бе пряк-свободен удар на дъгата на наказателното поле, който Калстрьом изпрати близо до гола. Роналдо също опита късмета си от пряк-свободен на удобна позиция в първата част, но нацели стената.

Положения пред Ибрахимович липсваха в този мач. Втората част бе още по-силна за домакините. Алвеш, Пощига, Нани, Роналдо и Коентрао разпиляваха отбраната на гостите, но до гол не се стигна до 82-ата минута, когато Мигел Велосо центрира от лявото крило и Роналдо завърши с плонж през Нилсон. В следващата португалска атака упражнението се повтори, но Кристиано нацели гредата.

 

  Сподели
87