Рууни: Целта на Англия е Световна купа


И. Ангелов

Рууни: Целта на Англия е Световна купа

Нападателят на Англия - Уейн Рууни, заговори, че неговата цел в Бразилия ще е Световната купа. 28-годишният има повече голове за Англия в официални срещи от всеки друг футболист в историята на "Трите лъва". Наскоро председателят на Английската футболна асоциация Грег Дайк заговори, че никой не очаква англичани да са сред фаворитите, но Рууни опроверга неговите думи:

"Искаме да спечелим това, което никой не успя от 1966-та насам. Това е нашата цел и се надяваме да успеем. До момента имаме добра кампания. Целта ни бе класиране на върха в групата и направихме това. Играхме добър футбол в няколко срещи, в други не. Като цяло сме доволни от развитието на състезанието."

Рууни продължи за Франк Лампард, Стивън Джерард и Ашли Коул:

"Те винаги са тук и искат да играят за родината си. Страхотно е, че имаме толкова страхотни играчи - Стивън, Ашли, сега и Франк ще спечели столетие мачове. И аз не съм много зад тях по брой. Гордея се да играя за моята страна и винаги искам да се представим добре."

"Когато си млад, ти играеш, за да си спечелиш място в първия отбор, но тогава трябва да се справяш достатъчно добре, за да се надяваш, че можеш да представляваш и родината си."

  Сподели
149