Португалия мачка без Роналдо


И. Ангелов

Португалия мачка без Роналдо

Само победа даваше шанс на Португалия да застигне Русия в шеста група за автоматично класиране във финалите на Световната купа в Бразилия през 2014-та, и Люксембург бе победен с класическото 3:0 днес, но въпреки това след равния на руснаците с Азербейджан португалският отбор ще остане на втората позиция в очакване на съдбата си в края на днешния квалификационен цикъл.

Още с първата минута Португалия натисна Люксембург и показа желанието за победа. До 10-ата минута тима спокойно можеше да води убедително, но спасявания от Жуберт и гредата спасиха гостите. В 23-ата вратаря блокира и страхотно насочена топка от Нани.

В 28-ата минута Аурелиен Йоахим бе изгонен за грубото си влизане в краката на Алмейда и задачата на домакините се улесни. Още със следващата атака Силвестре Варела откри след като получи прекрасна топка от Мутиньо.

В 36-ата минута Мутиньо намери Нани и двамата размениха технични къси подавания, за да се окаже вице-капитана от Манчестър Юнайтед сам срещу Жубер, като мощно матира вратаря за 2:0.

Втората част продължи напълно контролирана от домакините. Нани, Алмейда и Пощига редуваха положение след положение, а в 79-ата минута последният вкара и решаващото попадение.

Португалия ще застане на точка зад Русия в групата и най-вероятно няма да се окаже най-слабият втори отбор сред групите и ще вземе участие в плейофната фаза за Бразилия 2014.

  Сподели
97