Португалия се изложи в края срещу Израел


И. Ангелов

Португалия се изложи в края срещу Израел

Португалия прие Израел в мач от шеста група на квалификациите за Световната купа в Бразилия през 2014-та година, като днес домакините не успяха да победят един лесен съперник - 1:1, но по този начин те са на 3 пункта зад Русия на върха в групата, а далеч трети е именно израелският отбор.

Португалия започна активно срещата, като още в 3-ата минута Нани центрира на главата на Уго Алмейда, който свали топката за Рубен Микаел, но неговият удар мина малко встрани. Нани получаваше много от подаванията по десния фланг днес, а Роналдо получи свободната роля в тима, като двамата носеха много неприятности на опонентите си. 

Така в 27-ата минута след множество атаки къс корнер бе изпратен на втора греда, където останалият без опека Пепе пусна топката по гол-линията, където Рикардо Коста завърши за 1:0. Последваха нови спиращи дъха моменти от Нани и Роналдо, но повече голове не паднаха в тази част, а и до края на мача.

В 61-ата минута най-близо до второ попадение бе Рикардо Коста, след като игра с глава при един корнер. В 78-ата минута видяхме нов красив момент от португалците, когато Мутиньо копна топката над отбраната на гостите, а спринтиращият Антунес я намери от воле, но само за да бъде избита от Ауат в корнер.

Пропуските на домакините днес им се върнаха в края на мача, когато след цял мач, в който Руй Патрисио нямаше работа, той бе матиран от единствения по-силен ход на Израел. В 85-ата минута Тал Бен Хаим и Еден Бен Басат сътвориха атака, която бе спряна, но след изключително слабо изчистване на Патрисио, топката попадна в Басат, който вкара от средата на наказателното поле. Така след близо 20 положения пред вратата на Израел и 2 пред тази на Португалия, резултатът в края бе равен - 1:1.

 

1 Русия 21т.











2 Португалия 18т.











3 Израел 13т.











4 Азербейджан 8т.











5 Сев.Ирландия 6т.











6 Люксембург 6т.











 

 

  Сподели
101