Франция писа отличен на Австралия


И. Ангелов

Франция писа отличен на Австралия

В една от приятелските срещи на паузата за квалификационните мачове за Световната купа, Франция прие Австралия и по един изключителен начин с 6:0 загря за своите по-опасни съперници в групите на Световното, където в девета група тима е с три точки зад лидера Испания.

Още в 7-ата минута Франция получи шанс да изпълни дузпа след игра с ръка в наказателното поле. На бялата точка застана Франк Рибери и откри след спокойно изпълнение. В 16-ата минута той асистира на Оливие Жиру за 2:0. Рибери пусна топката от фланга към Жиру, който се завъртя и копна топката през Лангерак в ъгъла на вратата. 

В 27-ата минута Жиру отново се разписа, но след пас от другия фланг и Самир Насри. В 29-ата Рибери намери Йохан Кабайе в центъра, а той не се посвени да стреля от далеч и да направи резултата 4:0.

В 47-ата минута Матю Дебюши вкара изключително попадение, след като една топка бе избита от наказателното поле на гостите, а бранителят я засече мощно към ъгъла на вратата. Само 3 минути след това появилият се на почивката Карим Бензема вкара първото си попадение от 1222 минути насам за Франция - Рибери напредна по крилото и пусна топката за нападателя, който ще благодари и на Лангерак за неадекватната намеса.

 

  Сподели
89