Ялова Англия на гости в Украйна (видео)


И. Ангелов

Ялова Англия на гости в Украйна (видео)

Рой Ходжсън успя да вземе равенство на гости на Украйна в мач от осма група на квалификациите за Световната купа през 2014-та в Бразилия. В нулевото равенство в Киев англичаните бяха построени без нито един играч от шампиона Манчестър Юнайтед, а това изглежда даде своето отражение днес. Безидейна игра в центъра, нулева голова заплаха в лицето на Уолкът, Ламбърт и Милнър, а късметът спаси Джо Харт от голове днес.

Англия започна активно, но бързо загуби инициативата и Олех Хусиев, Артем Федетски и Коноплянка започнаха да редят положения пред вратата на гостите. Англичаните залагаха на контрата и опитите да печелят пряк-свободни удари за Джерард и Лампард, но от тях не идваха опасности.

В 57-ата минута Джерард спаси своите от сигурен гол. Това стори и Кайл Уокър в 70-ата минута, като бе наказан и с жълт картон. В игра през втората част се появи Ашли Йънг след тази ситуация, но гостите вече бяха затиснати в своята половина. В една от редките контри в 80-ата минута Уолкът бе близо до гол. В самия край на срещата пък Франк Лампард без малко да реши всичко с гол, станал типичен за него, когато той изчака топката на границата на наказателното поле и стреля силно. Нищо обаче не се промени и до последния съдийски сигнал.

Така Англия продължава да води групата с точка пред Черна гора и Украйна.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
166