Сензационен Роналдо обърна Ирландия в изнервен мач (видео)


И. Ангелов

Сензационен Роналдо обърна Ирландия в изнервен мач (видео)

Португалия гостуваше на Северна Ирландия в пореден мач от Група F на квалификациите за Световната купа в Бразилия през 2014-та. В завършилия 4:2 мач днес португалците се бореха известно време с човек по-малко и претърпяха пълен обрат, преди нов червен картон да балансира броя на играчите и Роналдо отново да обърне мача с хеттрик. В крайна сметка домакините завършиха и с още един изгонен играч в края.

Още в 21-ата минута Виериня асистира на Бруно Алвеш след един корнер. В 36-ата минута Гарет МакАули вкара за домакините - след един корнер и слаба намеса на Руи Патрисио, Шейн Фъргюсън центрира за попадението. В 43-ата минута Елдер Пощига пропусна 2 добри възможности за гол и в емоциите си той бе изгонен.

Така в 52-ата минута Джони Евънс намери Джейми Уорд в засада за обрата в мача - 2:1 за Ирландия. В 61-ата минута Крис Брънт си изкара глупав червен картон и върна равенството в броя на играчите, а това бе пагубно за домакините. Кристиано Роналдо вкара в 68-ата и 77-ата минути за 3:2 - и двата гола с глава след центрирания на Мутиньо и Коентрао. Капитанът на гостите вбеси домакинската публика и футболисти, като в 80-ата минута игра напусна и Кайл Уофърти.

В 83-ата минута Роналдо застана зад топката при пряк-свободен удар и Пепе му направи място в стената на ирландците. Звездата намери пространството през стената и матира Керъл за своя хеттрик. Така капитанът донесе спокойствието на Португалия на върха в групата - Русия обаче е 2 точки зад лидера и мач по-малко.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
100