Шоу на Неймар срещу Япония (видео)


И. Ангелов

Шоу на Неймар срещу Япония (видео)

Първата среща от Група А на Купата на конфедерациите противопостави Бразилия и Япония. Днес на националния стадион в Бразилия японците бяха победени с 3:0. Домакините обаче бяха вдъхновени от изключителното представяне на Неймар днес, който показа невероятни неща.

Още в 3-ата минута Фред свали една топка с гърди на Неймар и младежът не се посвени да забие кълбото в ъгъла на вратата за 1:0. В 7-ата минута Кейсуке Хонда можеше да изравни, но Жулио Сезар бе на ниво. Отново Хонда затрудни вратаря 2 минути по-късно. Още повече - в 19-ата минута отново той стреля, а Сезар се представи комично, но спаси. Последваха възможности пред Хълк и Фред за гол, но резултатът не се промени.

Второто полувреме започна подобно на първото. В 48-ата минута Паулиньо вкара топката в мрежата през ръцете на Кавашима. През втората част отново Неймар и Хълк блестяха, а в 66-ата минута новото попълнение на Барселона финтира в стил Кройф страхотно свой опонент, прокара топката през краката му и завърши с финта на Кристиано Роналдо, като публиката отново избухна в овации.

В един момент всичко, което бразилците правеха е да търсят Неймар, който да показва на какво е способен, докато опонентите му опитваха да причинят нарушения в опит да отнемат кълбото. Така след много ритници младокът почувства болка и бе заменен от Лукас. До края домакините бяха доволни да разиграват спокойно топката и да печелят време. Така се стигна и до самият край, когато Оскар намери перфектно Жо за първото му попадение за Бразилия.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
147