Италия надви Холандия - стига финал на Евро U21


И. Ангелов

Италия надви Холандия - стига финал на Евро U21

Вторият полу-финал от Европейското първенство за младежи противопостави Италия и Холандия, като символичните домакини спечелиха на стадион "Ха Мошава" с минималното 1:0. Днес в по-ранният полу-финал Испания преодоля Норвегия с 3:0 и чакаше да разбере своя опонент.

Холандците започнаха много силно, след като още в 5-ата минута Меер стреля фалцово и нацели гредата. Италия бавно навлезе в срещата, но отново по-доброто видяхме от Холандия. В 42-ата минута Блинд стреля изключително силно от далечно разстояние, но Барди парира. В следващата минута обаче Борини бе много близо до гол, но пропусна.

Така след емоционална първа част дойде още по-любопитното второ полувреме. В 66-ата минута отново италианците бяха близо до гол. В 70-ата минута най-доброто положение в мача бе пропиляно от Холандия, и така дойде моментът на "Скуадра Адзура". В 78-ата минута Лоренцо Инсинье намери с нисък пас Фабио Борини в наказателното поле и той вкара единственото попадение днес.

Това активизира гостите и след тази минута на няколко пъти по невероятен начин се прояви италианският вратар Барди. Де Йонг, Строотман и Ван Гинкел бяха лишени от шансовете си да вкарат след прекрасни спасявания, и така победата бе факт.

  Сподели
98