Португалия надви Русия - оглави групата (видео)


И. Ангелов

Португалия надви Русия - оглави групата (видео)

В пореден мач от шеста група на квалификациите за Световната купа в Бразилия, Португалия прие Русия и успя да вземе ценна победа, макар и с минималното 1:0. Така Сборная сдаде първото място, а от трета позиция Роналдо и компания сега са на върха. Русия обаче има 2 мача по-малко и още през седмицата може да си върне лидерството с победа над Северна Ирландия.

Антонио Конте трябваше да мотивира своите днес, за да не се окаже в тежка ситуация относно класирането напред. Това си пролича още с първите минути, когато гостите почти не играеха с топката. Резонно в 9-ата минута падна и гол за домакините. Роналдо спечели пряк-свободен удар, който Велосо центрира в наказателното поле, за да намери Елдер Пощига, който да завърши с прецизно воле.

Натиска продължи за Португалия. В 21-ата минута Роналдо поиска дузпа след като бе повален от Анюков в наказателното поле, но не получи отсъждане. В 30-ата минута Кристиано пропиля невероятна възможност за гол от близо. До 31-ата минута пък Русия направи 2 принудителни смени, което не помогна на положението им - Фейзулин и Анюков напуснаха за Глушаков и Козлов.

Русия започна да намира себе си в края на полувремето, когато трябваше да получи и дузпа. В 39-ата минута Коентрао игра с ръка в наказателното поле, но по някаква причина ситуацията бе подмината.

Втората част започна както и първата. В 46-ата и 47-ата минути Роналдо на 2 пъти достигна добри положения за изстрел, и бе близо до гол. Капитанът изглежда решен да застигне Еузебио с 41 гола за Португалия. Роналдо има 3 по-малко, но Еузебио е вкарал головете си в 62 мача, а Роналдо играе своя 103-ти.

Крилата на домакините унищожаваха отбраната на Русия и Конте реши да прибегне и до услугите на Нани в мача. Той се появи в 66-ата минута и организира множество атаки, като в 79-ата минута само малко го раздели от гола.

В 84-ата минута гостите пропуснаха златен шанс за гол. Бистров игра прекрасно по фланга и намери Широков в средата, а той стреля мощно към Руй Патрисио, но вратарят спаси. Така резултатът не се промени и рекордът на Фабио Капело без загуба бе прекратен.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
99