Зрелищно равенство между Бразилия и Англия (видео)


И. Ангелов

Зрелищно равенство между Бразилия и Англия (видео)

Бразилия прие Англия в една от най-очакваните приятелски срещи в последно време, и този мач не разочарова привържениците на футбола. В равенството 2:2 видяхме пълен обрат за гостите и късен гол за равния резултат, а двете полувремена бяха коренно различни едно от друго.

Първата част принадлежеше на домакините. Неймар и компания буквално разкъсаха Англия от подавания и удари, на пътя на които бе единствено играчът на мача Джо Харт. Той спаси над половин дузина удари, няколко от които по изключителен начин, и така запази нулевото равенство до почивката.

През втората част Англия показа съвсем различно лице, успявайки да надиграе постепенно своя опонент и да му се противопостави. Преди този момент обаче Бразилия взе своя гол. В 57-ата минута Оскар стреля прекрасно от далеч към ъгъла на вратата, Джо Харт плонжира, но топката срещна сглобката на вратата и попадна в непокрития Фред, който намери мрежата.

В 62-ата минута в игра се появи Алекс Окслейд-Чембърлейн на мястото на изключително слаб Глен Джонсън. Артилеристът веднага се прояви, когато Лампард намери Рууни на границата на наказателното поле и той свали топката на младока, който матира Жулио Сезар.

В 79-ата минута пък самият Рууни вкара невероятен гол от далечно разстояние, забивaйки топката неспасяемо в левия ъгъл на вратаря. Само след 4 минути обаче Паулиньо вкара акробатично за 2:2 - страхотен футбол.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
107