Италия - Дания: Домакините ще проявят повече хитрост


Н. Гавазов

Италия - Дания: Домакините ще проявят повече хитрост

Италия - Дания
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 16.10.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Дамир Скомина (Словения)

Италия приема Дания в среща от квалификационния турнир за класиране за Мондиал 2014 и ще се опита да запише своята трета победа, което ще остави „Скуадра Адзура" на първо място в група В, преди да бъде подновена борбата през пролетта. Италианците има защо толкова силно да желаят трите точки. По-паметливите навярно си спомнят Евро 2004, когато Дания и Швеция постигнаха „правилния" резултат за сметка на италианците. Другата причина е чисто прозаична - европейските вицешампиони от последното Евро започнаха кампанията си леко разочароващо, с равенство срещу България и още по-неубедително срещу Малта, въпреки успеха срещу островната държава. Едва при пътуването си до Кавказ хората на Прандели загатнаха за класата си, побеждавайки с 3:1 Армения. По този начин „адзурите" събраха седем точки в своята група, които засега им осигуряват първото място и ако утре вечер България и Чехия не успеят да се победят, италианците са изправени пред много добри перспективи да запазят лидерската си позиция до края. Ако разбира се мачът в Милано във вторник завърши с победа за домакините.

Дания пристига на Апенините също с мисълта за победа. Скандинавците започнаха разочароващо кампанията си - с равенство на „Паркен" срещу Чехия и 1:1 против десет българи в София, в мач, в който ако домакините си бяха повярвали малко повече, „червеният динамит" щеше да претърпи поражение. Отдавна не бяхме виждали толкова слаби датчани - без идеи в атака, много бавни и монотонни в действията си, без хъс за игра и изключително уязвими в защитата. Така или иначе мачът в София вече е история, а гостите щастливо измъкнаха равенството, което засега им осигурява две точки в актива и предпоследно място в групата. Това означава, че евентуална загуба утре вечер не само ще намали чувствително шансовете на Дания да се пребори за първото място в групата, но ще удари и по самочувствието на скандинавците, а това може да се отрази и на по-нататъшното им представяне в квалификациите.

Единственият отсъстващ за Италия може да се окаже вратарят Буфон, който страда от напрежение в мускулите и след мача срещу Армения все още не е тренирал. Прандели призна тази вечер, че утре сутринта ще бъде оценено състоянието на стража на Ювентус, но ако Джанлуиджи не вземе участие в утрешния мач, Де Санктис от Наполи ще го замести между гредите. Днес в италианската преса се появиха информации, че Маджо е получил разрешение да напусне лагер-сбора по семейни причини, до този момент все още няма информации дали крилото на „партенопеите" се е завърнало в разположение на Прандели, но ако Кристиан отпадне, тогава ще бъде заместен от Игнацио Абате. Добрата новина е завръщането в строя на Балотели, който се очаква да води атаката заедно с Освалдо. Вероятната схема на игра ще е 4-3-1-2 с Монтоливо зад двамата нападатели и Пирло в опорната зона.

Датчаните нямат проблеми с контузени или наказани футболисти и очакванията са, че Мортен Олсен ще заложи на същия състав, който използва срещу България. Бендтнер ще води атаката при тактическа постройка 4-2-3-1. Единствената промяна, на която може да станем свидетели за разлика от мача в София, е сега Ромедал и Крон-Дели да играят по-изтеглени към фланговете, а Квист и Кристенсен да се приближат до Ериксен. Това обаче ще бъде лично решение на Олсен и според това, как ще се развие мача. Включително наставникът може да остави на пейката Бендтнер и да пусне в атаката младият нападател Корнелиус, който има амбицията да играе и да заслужи доверието на своя треньор.

Датчаните не един път са доказвали, че за тях не съществуват никакви авторитети и в този смисъл едва ли хората на Мортен Олсен ще се стреснат от своя съперник. Мачът в Милано във вторник вечер се очертава да бъде симбиоза между физическо надиграване и тактически хитрости, така че ни очаква много интересен сблъсък, в който вероятно „адзурите" ще се опитат от самото начало да овладеят центъра и да попречат на крилата на противника да атакуват опасно. Имайки предвид досегашното представяне на двата тима и пресният спомен от слабата игра на скандинавците в София, напълно логично е да предположим, че домакините ще победят. Могат да го направят лесно, а може и типично по италиански - по трудния начин. Така или иначе е по-разумно да се доверим на „Скуадра адзура", в чиито състав има повече опит, майсторство и хитрост. А и статистиката показва, че Италия няма загуба като домакин в квалификациите за Световната купа, а изобщо в последните си 30 мача, "адзурите" имат само едно поражение.

Прогноза за: Италия - Дания 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

Италия:

01 юли Испания - Италия 4:0 (Евро 2012, Финал)
15 август Англия - Италия 2:1 (Приятелска среща)
07 септември България - Италия 2:2 (Квалификация за СП 2014)
11 септември Италия - Малта 2:0 (Квалификация за СП 2014)
12 октомври Армения - Италия 1:3 (Квалификация за СП 2014)

Дания:

13 юни Дания - Португалия 2:3 (Евро 2012, Група В)
17 юни Дания - Германия 1:2 (Евро 2012, Група В)
15 август Дания - Словакия 1:3 (Приятелска среща)
08 септември Дания - Чехия 0:0 (Квалификация за СП 2014)
12 октомври България - Дания 1:1 (Квалификация за СП 2014)

Досегашни срещи:

Италия - Дания

10 срещи
7 победи за Италия
1 равенство
2 победи за Дания
Голова Разлика: 16:8 за Италия

Коефициенти от bet365:
Италия - 1.44
Равен - 4.00
Дания - 8.00

Коефициенти от Offsidebet:
Италия - 1.45
Равен - 3.75
Дания - 7.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
134