Италия ще постигне победа срещу Армения по пътя си към Мондиал 2014


Н. Гавазов

Италия ще постигне победа срещу Армения по пътя си към Мондиал 2014

Армения - Италия
Стадион: "Храздан", Ереван
Дата: 12.10.2012г.
Час: 20:00
Съдия: Марио Страхоня (Хърватия)

Италия продължава своя поход за Световната Купа 2014 и в петък ще се срещне с националния отбор на Армения на Градския стадион в Ереван. Италианците не знаят какво ги очаква сред кавказките планини, тъй като двата тима никога не са срещали помежду си на футболния терен след независимостта на Армения през 1991 година.

Домакините посрещат своя именит съперник на трето място в групата с актив от три точки и ще се опитат да се реабилитират след неочакваната загуба с 0:1 в мача с България и да си върнат формата, с която започнаха своя път в квалификациите, побеждавайки Малта с 1:0. Армения има своите доводи, защото хората на Минасян постигнаха някои убедителни победи в последните си приятелски срещи против Казахстан и Канада, а в своята квалификационна група за Евро 2012 спечелиха три от петте си домакински мача. В този план кавказците победиха Словакия (3:1), Андора (4:0) и Македония (4:1), а завършиха наравно с Русия (0:0).

Италия влиза в мача на първо място в групата, събирайки заедно с България 4 точки. „Скуадрата" ще се опита да утвърди своята лидерска позиция след гостуването си в Ереван, след като преди това започна с 2:2 срещу България в София и победи Малта с 2:0 в Модена. И в двата мача италианците бяха изключително разсеяни и разточителни, и почти с нищо не показаха, че само преди няколко месеца играха финал на Евро 2012.

Армения вероятно ще избере стандартна за себе си схема на игра 4-4-2, като на терена ще видим изключително млади футболисти, като само на трима възрастта превишава 25 години. Техният капитан, 23-годишният Мхитарян вече има представа за няколко италиански футболисти, тъй като неговият Шахтьор наскоро се срещна с Ювентус в Шампионска лига. Този опит може да се окаже с голямо значение, за това Армения да успее да открадне точка от гиганта на европейския футбол.

Чезаре Прандели планира да извърши пет изменения в състава в сравнение с последния мач против Малта. Относно тактическата постройка италианците ще изоставят окончателно 3-5-2 и вместо нея ще използват 4-3-1-2. „Адзурите" се опитаха да играят срещу България с трима бранителя и всички видяха какво се получи от тази идея, а без Киелини просто няма място за експерименти. Любопитното е, че Прандели се отказа от Джорджо след разговор между двамата в Коверчиано, най-вече за това, че „бианконерът" не пасва при игра с четирима защитници (според някои италиански колеги, но едва ли това е причната, защото Киелини игра срещу Германия на Евро 2012 именно при схема 4-3-1-2, само Балдзарети и Касано ги няма от онзи състав). Така в центъра място ще заемат Бардзали и Бонучи, а универсалният футболист Маджо ще бъде на десния фланг. В ролята на ляв бек ще видим Кришчито, който се завърна в тима след скандала с уговорените мачове. Другата сигурна новина е, че Рикардо Монтоливо заменя Алесандро Диаманти в ролята треквартист, а Даниеле Де Роси ще играе вместо Антонио Ночерино. Великолепните полузащитници на Ювентус Андреа Пирсло и Клаудио Маркизио ще заемат обичайните си места в центъра на терена, завършвайки магическия италиански ромб. Пабло Освалдо ще замени Себастиан Джовинко в атака, а другият нападател е Марио Балотели, който не взе участие в първите два мача на италианците в квалификациите заради операция на очите.

Домакините играят добре у дома си и могат да дадат достоен отпор на всеки отбор, докато Италия много често играе лошо извън Апенините и доказателство за това е например измъчената победа с 1:0 над Фарьорските острови. Освен това, „Скуадрата" започва много мудно всяка една квалификационна кампания, в резултат на което често сме ставали свидетели на интересни резултати. Въпреки това и особено след критиките в италианската преса, най-вероятно хората на Прандели ще хвърлят всичко в мача за да грабнат победата. Разумът сочи, че Италия ще победи с малка разлика - от порядъка на 1:0 или 2:1.

Прогноза за: Армения - Италия 0:1

Последни 5 изиграни срещи:

Армения:

31 май Гърция - Армения 1:0 (Приятелска среща)
05 юни Армения - Казахстан 3:0 (Приятелска среща)
15 август Армения - Беларус 1:2 (Приятелска среща)
07 септември Малта - Армения 0:1 (Квалификация за СП 2014)
11 септември България - Армения 1:0 (Квалификация за СП 2014)

Италия:

28 юни Германия - Италия 1:2 (Евро 2012, 1/2-финал)
01 юли Испания - Италия 4:0 (Евро 2012, Финал)
15 август Англия - Италия 2:1 (Приятелска среща)
07 септември България - Италия 2:2 (Квалификация за СП 2014)
11 септември Италия - Малта 2:0 (Квалификация за СП 2014)

Досегашни срещи:

Армения - Италия

2 срещи
0 победи за Армения
0 равенства
2 победи за Италия
Голова Разлика: 15:0 за Италия

Коефициенти от bet365:
Армения - 10.00
Равен - 4.75
Италия - 1.33

Коефициенти от Offsidebet:
Армения - 9.00
Равен - 4.60
Италия - 1.32

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
201