България и Дания няма да се победят


В. Мухарски

България и Дания няма да се победят

България - Дания
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 12.10.2012г.
Час: 21:00
Съдия: Тони Шапрон (Франция)

България приема Дания на националния стадион "Васил Левски" в третата си световна квалификация. До този момент трикольорите имат една победа и едно равенство в групата си и сега ще се надяват на нови три точки, макар в състава да има промени. Светослав Дяков и Веселин Минев са наказани да не играят в тази среща и това накара селекционерът Любо Пенев да извика Иван Бандаловски и Мишо Венков. Последният е доста вероятно да започне като титуляр на мястото на Веско Минев, тъй като Петър Занев е с контузия и вероятно ще остане на пейката. Освен него контузени са Емил Гъргоров и Георги Сърмов.

За заместник на Светльо Дяков най-вероятно ще бъде избран Георги Илиев. Капитанът на Черно море отдавна не е играл с националната фланелка, но въпреки това е твърд титуляр и не е пропуснал нито една минута от началото на сезона за тима си. Божинов вероятно ще води атаката на отбора, подкрепян от Ивелин Попов от задни позиции.

Нападателят на България Валери Божинов доста нажежи страстите преди срещата. На пресконференция преди срещата между трикольорите и "червения динамит", Валери разкри, че ще раздаде фланелки на противника, за да се запознаят с имената на родните национали. Това не бе пропуснато от лагера на Дания. Една от медиите в страната излиза с красноречиво заглавие: "Българско презрение: Те могат да получат нашите фланелки". След това от медията цитират Божинов, който според тях е казал следното: "Чувал съм, че датчаните не ни знаят имената. След края на мача ще получат нашите фланелки, така могат да видят кои сме ние". Медията смята, че това била малко презрителна забележка срещу датския отбор.

"Както винаги, българите разполагат с много технични футболисти на всички постове и ние трябва да бъдем много внимателни. Сериозна заплаха са капитанът Ивелин Попов, Станислав Манолев и Валери Божинов. Манолев рядко играе на клубно ниво в последните месеци, но вкара и в двата мача на българите. Той е бърз и е много опасен, поясни селекционерът на Дания Мортен Олсен.

Нападателят на Ювентус Никлас Бендтнер единствен от датската делегация се спря пред българските журналисти при пристигането на тима в София. "Ще бъде много трудно, но ще се опитаме да дадем най-доброто от себе си. България е изключително силен тим, играха много добре срещу Италия. Мога да кажа, че срещу вас ще бъде труден тест”, заяви голмайсторът на "червения динамит".

Прогноза: БЪЛГАРИЯ - ДАНИЯ 2:2

Последни 5 изиграни срещи:
 
България:
 
26 май Холандия - България 1:2 (Приятелска среща)
29 май България - Турция 0:2 (Приятелска среща)
15 август България - Кипър 1:0 (Приятелска среща)
07 септември България - Италия 2:2 (Квалификация за СП 2014)
11 септември България - Армения 1:0 (Квалификация за СП 2014)
 
Дания:
 
09 юни Холандия - Дания 0:1 (Евро 2012, Група В)
13 юни Дания - Португалия 2:3 (Евро 2012, Група В)
17 юни Дания - Германия 1:2 (Евро 2012, Група В)
15 август Дания - Словакия 1:3 (Приятелска среща)
08 септември Дания - Чехия 0:0 (Квалификация за СП 2014)

Досегашни срещи:
 
България - Дания
 
13 срещи
4 победи за България
6 равенства
3 победи за Дания
Голова Разлика: 18:15 за България

Коефициенти от bet365:
България - 2.87
Равен - 3.30
Дания - 2.40
 
Коефициенти от Offsidebet:
България - 2.88
Равен - 3.05
Дания - 2.40

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
155