Касияс: Странно е, че трябва да играем квалификации за Мондиал 2014


Н. Гавазов

Касияс: Странно е, че трябва да играем квалификации за Мондиал 2014

Вратарят и капитан на националния отбор на Испания Икер Касияс призна, че намира за странно това, че световният шампион трябва да участва в квалификационен турнир за Мондиал 2014. Отборът на Дел Боске в момента се намира в Грузия, където ще започне защитата на титлата си срещу домакините в Тбилиси и след това ще трябва успешно да изиграе още седем мача за да се класира за Световното първенство в Бразилия през 2014 година.

„Наистина е странно, че настоящият световен шампион няма запазено място на финалите. Може да се случи така, че Испания да не стигне до Бразилия и би било странно, ако не успеем да защити титлата си. Но други хора са взели решението, а ние трябва да докажем, че сме достойни", заяви Касияс по време на пресконференция преди утрешния мач.

„Трябва да вземем трите точки, защото имаме някои важни мачове, които предстоят, но така или иначе ще трябва да победим Грузия. Много е важно след това да продължим с успех срещу Беларус, преди мача с Франция на „Висенте Калдерон". Това ще е добър начин да се задържим на пистата", каза още вратарят на Испания.

 

  Сподели
238