Великобритания оглави Група А с победа над ОАЕ


И. Ангелов

Великобритания оглави Група А с победа над ОАЕ

Отборът на Великобритания надигра убедително тима на ОАЕ днес, като срещата между двата състава завърши при резултат 3:1. Райън Гигс откри за домакините, но гостите изравниха. Трябваше да се стигне до решителни смени от страна на Стюард Пиърс, като и двата появили се на терена вкараха.

Още в 16-ата минута Гигс откри с глава след центриране на Крейг Белъми. В първата част гостите отстъпваха по владение на топката, но през второто полувреме натиснаха съперника. Така в 60-ата минута Рашид Есса вкара уверено. ОАЕ затисна Великобритания в собственото поле и трябваше нещо да се промени. В игра се появиха Даниел Стъридж и Скот Синклер.

Синклер вкара с първото си докосване 52 секунди след като се появи в игра - в 73-ата минута една избита топка от вратаря по лош начин попадна в него и той спокойно вкара. В 76-ата минута невероятен пас на Том Клевърли бе завършен грациозно от Даниел Стъридж, който прехвърли вратаря. Така Великобритания се настани на върха в групата с равни точки със Сенегал - 4, Уругвай има 3, а ОАЕ няма актив до момента.

  Сподели
83