Швеция - Франция: За едната чест


Н. Гавазов

Швеция - Франция: За едната чест

Швеция - Франция
Стадион: "Олимпийски", Киев
Дата: 19.06.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Педро Проенса (Португалия)

Швеция и Франция ще се изправят в последен мач от група D на Евро 2012, който трябва да даде отговор на няколко въпроса: ще си тръгнат ли безславно скандинавците от големия спортен форум и ще останат ли французите на върха в класирането на квартета?

Отборът воден от Ерик Хамрен стана вторият отбор, който загуби шансове да играе на плейофите на Евро 2012 още преди третия кръг. Две поражения в два мача - това е актива на Швеция до този момент и въпреки, че никой не очакваше някакви чудеса от „Трите корони" представянето на отбора е разочароващо. Срещу Украйна в първия си двубой скандинавците поведоха, въпреки по-лошата си игра, за която малко по-късно
бяха наказани с два гола на Шевченко. Хората на Хамрен нямаше какво да губят и излязоха много агресивно срещу Англия, дори успяха да обърнат резултата, но в крайна сметка грешки на защитата доведоха до там, че британците вкараха два гола и спечелиха срещата.

Положителното в двете срещи е, че шведите се разписаха във вратата на съперниците си, както и това, че духът на играчите (според изявленията им) не е паднал и те са готови да се завърнат в родината си с точка. Лошото е, че всички в лагера на скандинавците говорят за лош късмет, вместо да обърнат по-голямо внимание на пропуските си в отбранителен план.

Франция в момента заема първо място в група D, изпреварвайки Англия по голова разлика и ако резултатите на двата тима съвпаднат (без загуба), „трикольорите" ще останат начело на квартета, което ще им позволи най-вероятно да избягнат среща с испанците на четвъртфиналите. В първата си среща от Евро 2012 против „Трите лъва" французите владееха повече топката, бяха по-точни в подаванията си и отправиха много повече удари към противниковата врата, но така или иначе не успяха да спечелят мача и дори се оказаха догонващата страна. Срещу Украйна хората на Блан показаха повече класа, а заедно с това и психическа устойчивост, а резултатът 2:0 в тяхна полза е най-малкото, което можеше да се случи на домакините, след пропуските на Бензема и Рибери.

Положителното в двете досегашни срещи е това, че французите контролираха развитието на играта, отправиха повече удари към вратите на съперника си и не по-малко важно е, че манталитетът на тима започна да се променя - Франция е в серия от 20 мача без загуба. Лошото е, че нападателите продължават да пропускат изгодни положения за гол, което изнервя не само техните фенове.

Елмандер е контузен и няма да може да помогне на своите, но така или иначе Йохан не впечатли с играта си, а същото се отнася и за Розенберг, така че най-вероятно Тойвонен ще получи шанс да води атаката. Схемата на игра ще е 4-2-3-1 с Калстрьом и Вернблум в опорната зона.

Кабайе имаше леки проблеми с бедрото, но полузащитникът взе пълноценно участие в днешната тренировка и ще може да участва в утрешния двубой. Вероятно Гаел Клиши ще започне титуляр на левия фланг на отбраната след като впечатли срещу Украйна, което означава, че Евра отива на пейката. Схемата на игра ще 4-2-3-1 с по-активна рола на М'Вила и Кабайе в атаките на тима.


Статистика и факти:

- Над 2,5 гола бяха отбелязани в последните 11 мача на Швеция в евроквалификациите и финали на Европейско първенство.
- Под 2,5 гола бяха отбелязани в 11 от последните 13 мача на Франция в евроквалификациите и финалите на Европейско първенство
- Франция е без загуба в последните си 11 мача от Европейската купа

- Удари: Швеция - Франция 6-9
- Голове: 3 -3
- Нарушения: 17-13
- Засади: 1-2
- Спечелени въздушни двубои: 58% - 44%
- Владеене на топката: 47% - 59%
- Дълги пасове: 59 - 47
- Къси пасове: 358 - 521
- Точни пасове: 78% - 88%
- Корнери 3 - 9

Французите ще направят всичко възможно за да останат на върха в класирането и по този начин да избягнат среща с първия в група С (според специалистите Испания). Предполага се, че „трикольорите" повече ще владеят топката и ще обстрелват вратата на своя противник от всякаква дистанция (Франция е отборът отправил най-много удари извън наказателното поле). Шведите от своя страна няма какво да губят и най-вероятно ще играят открит и разкрепостен футбол. Победителят в този двубой ще зависи от три неща - стабилността на Исаксон, до колко французите ще успеят да реализират положенията си и от психологическото състояние на скандинавците.

Повечето специалисти прогнозират безпроблемна победа за хората на Лоран Блан, но лично аз не съм убеден в това и въпреки, че споделям мнението за по-добрата форма на „трикольорите", смятам че шведите ще направят всичко възможно за да защитят своята чест и няма да загубят мача - изненадващо на пръв поглед твърдение, но кой двубой е сигурен на това Европейско първенство? А и погледнете коефициентите за "Х" - не изкушават ли?

 

Последни 5 изиграни срещи:

Швеция:

29 февруари Хърватия - Швеция 1:3 (Приятелска среща)
30 май Швеция - Исландия 3:2 (Приятелска среща)
05 юни Швеция - Сърбия 2:1 (Приятелска среща)
11 юни Украйна - Швеция 2:1 (Евро 2012, Група D)
15 юни Швеция - Англия 2:3 (Евро 2012, Група D)

Франция:

27 май Франция - Исландия 3:2 (Приятелска среща)
31 май Франция - Сърбия 2:0 (Приятелска среща)
05 юни Франция - Естония 4:0 (Приятелска среща)
11 юни Франция - Англия 1:1 (Евро 2012, Група D)
15 юни Украйна - Франция 0:2 (Евро 2012, Група D)


Досегашни срещи:

Швеция - Франция

17 срещи
4 победи за Швеция
5 равенства
8 победи за Франция
Голова Разлика: 25:16 за Франция

На Европейски първенства:

1 среща
0 победи за Швеция
1 равенство
0 победи за Франция
Голова Разлика: 1:1


Коефициенти от bet365:
Швеция - 5.50
Равен - 3.60
Франция - 1.66

Коефициенти от Offsidebet:
Швеция - 5.50
Равен - 3.60
Франция - 1.65

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
32