Украйна - Франция: Без сантименти


Н. Гавазов

Украйна - Франция: Без сантименти

Украйна - Франция
Стадион: "Донбас Арена", Донецк
Дата: 15.06.2012г.
Час: 19:00
Съдия: Бьорн Куйперс (Холандия)


Украйна приема Франция в среща от втория кръг на груповата фаза на Европейското първенство по футбол - това ще бъде битка, която може почти да класира „жълто-сините" за четвъртфиналите, а не е изключено след тази среща да станем свидетели и на още по-голяма интрига в групата!

Домакините започнаха кампанията си перфектно - с победа от 2:1 срещу Швеция, благодарение на която оглавиха класирането в група D. Успехът дойде по най-драматичният начин - Ибрахимович изведе скандинавците напред в резултата, но живата легенда Шевченко отвърна с два гола, които го изпратиха в прегръдките на 64-хилядната публика. Успехът си е успех, както и трите точки, но трябва да отбележим, че и двата отбора допуснаха твърде много грешки в отбранителен план, а Елмандер и Мелберг изтърваха чисти положения за гол в самия край на срещата - ако украинците се надяват на подобна благотворителност и от страна на французите, то мачът утре вечер няма да е с добър край за хората на Блохин.

Отборът на Франция също бе догонващ в първия си мач срещу Англия след като Лескът откри резултата през първото полувреме, но малко след това Самир Насри накара критиците си и английските фенове да млъкнат. В интерес на истината, до края на двубоя срещу „Трите лъва" „трикольорите" по-добре контролираха топката, но нещо все не достигаше в последния пас, в завършващия удар и в крайна сметка не се стигна до много голови положения. Точката едва ли е разочаровала толкова много французите, защото тя бе постигната срещу един от фаворитите в групата, а освен това остави тима в борбата за класиране на четвъртфиналите.

В състава на домакините няма контузени или наказани, което ще позволи на Олег Блохин да използва онези футболисти, от които смята, че ще има най-добра полза. Всъщност, очакванията са наставникът на украинците да използва същите играчи, с които излезе в първия двубой, както и схема на игра 4-2-3-1 с Хачериди и Михалик в центъра на защитата и Шевченко на върха на атаката.

Нещата около М'Вила и Матуиди не са много ясни и от френския лагер пристигат противоречиви информации за двамата. Според едни от тях Ян е почти здрав и има шанс да започне мача, което ако се случи, ще означава, че двойката опорни полузащитници ще е оформена от Кабайе и М'Вила, а пред тях ще се разположи Флоран Малуда. Това разбира се е при схема на игра 4-2-3-1 с Бензема на върха на атаката. Ако Лоран Блан реши да заложи на постройка 4-3-3, то със сигурност М'Вила ще отпадне от състава. Тогава средната линия ще е изградена от Малуда-Диара-Кабайе, а атаката ще се води от Рибери-Бензема-Насри.

Статистика и факти:

- Франция в 10 от последните си 12 мача на Европейски първенства отбеляза под 2,5 гола.
- Франция е непобедена в последните си 10 мача от Европейската Купа.
- Украйна отбеляза над 2,5 гола в 5 от последните си 6 мача на Европейски първенства.

- Удари в първия мач: Украйна - Франция 13- 21
- Голове в първия мач: 2 - 1
- Нарушения: 12-9
- Засади: 2-0
- Спечелени въздушни двубои: 37% - 42%
- Владеене на топката: 53% - 64%
- Дълги пасове: 92 - 47
- Къси пасове: 355 - 614
- Точни пасове: 79% - 92%
- Пресечени пасове: 9 - 8
- Корнери 3 - 11

Очакванията са за среща без никакви сантименти, в която французите ще доминират в притежанието на топката и ще търсят своите шансове през цялото време на мача. От своя страна украинците ще надскочат себе си и ще бъдат повече от упорити в действията си пред родната публика. Въпреки това, Франция е съвсем различен отбор от Швеция и за домакините ще бъде много трудно да надделеят над съперника си. В нашите игри изненадата би трябвало да се потърси в знака за равенство, а логиката - в победа за Франция. Би могло да се опита и игра с „над 2,5" гола, а коефициентът за под 10 корнера също е много добър, като в този случай рискът е премерен и просто съблазнява. Успех!

Прогноза за: Украйна - Франция 1:2


Последни 5 изиграни срещи:

Украйна:

29 февруари Израел - Украйна 2:3 (Приятелска среща)
28 май Украйна - Естония 4:0 (Приятелска среща)
01 юни Австрия - Украйна 3:2 (Приятелска среща)
05 юни Турция - Украйна 2:0 (Приятелска среща)
11 юни Украйна - Швеция 2:1 (Евро 2012, Група D)

Франция:

29 февруари Германия - Франция 1:2 (Приятелска среща)
27 май Франция - Исландия 3:2 (Приятелска среща)
31 май Франция - Сърбия 2:0 (Приятелска среща)
05 юни Франция - Естония 4:0 (Приятелска среща)
11 юни Франция - Англия 1:1 (Евро 2012, Група D)


Досегашни срещи:

Украйна - Франция

6 срещи
0 победи за Украйна
3 равенства
3 победи за Франция
Голова Разлика: 9:3 за Франция

На Европейски първенства:

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:
Украйна - 3.75
Равен - 3.25
Франция - 2.10

Коефициенти от Offsidebet:
Украйна - 3.60
Равен - 3.20
Франция - 2.10

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
49