Холандия - Дания: Интригата в групата ще стане още по-голяма


Н. Гавазов

Холандия - Дания: Интригата в групата ще стане още по-голяма

Холандия - Дания
Стадион: "Металист", Харков
Дата: 09.06.2012г.
Час: 19:00
Съдия: Дамир Скомина (Словакия)

Бившите шампиони на Стария континент Холандия и Дания ще открият програмата от 1-я кръг на група В на Европейското първенство. „Оранжевите" записаха девет победи в десетте си квалификационни срещи и загубиха само последната срещу Швеция, която беше без значение за тяхното класиране. С 37 отбелязани гола холандците с право са считани за фаворитите на турнира, но за тяхно нещастие попаднаха в т.нар. „група на смъртта", където се намират още Германия и Португалия.

Дания ще започне европейската си кампания срещу Холандия и тук ми се искаше да кажа „фаворитът", но кой от отборите в този квартет е сигурен в класирането си? Дори считаният за аутсайдер (колкото и относително да е това) тим на Мортен Олсен си остава истинска загадка, а деветото място на скандинавците само може да ни накара да бъдем много внимателни по отношение на нашите прогнози. Доказателство за силата на датчаните е това, че те завършиха първи в една трудна квалификационна група пред Португалия, Норвегия и Исландия и спечелиха 6 от 8-те си мача, допускайки само едно поражение от Роналдо и ко. Дания е отборът, който може да поднесе истински сюрприз, но и да загуби трите си мача, отпадайки безславно.

През последните седмици се появиха много спекулации относно това, дали холандският наставник Берт ван Марвайк ще използва двама (Хунтелаар и Ван Перси) или един нападател, въпреки че най-често използваната схема на игра е 4-2-3-1. Вероятно точно на тази постройка ще заложи треньорът на холандците, оставяйки на пейката Хунтелаар, Ван дер Ваарт и Каут. Матайсен е контузен и ще пропусне мача. По последни индикации Улфред Боума ще играе на позицията ляв бек, макар и Шаарс да се намира също в добра форма.

Дания няма пресни опасения за контузени играчи и единствените „проблеми" пред Мортен Олсен ще бъдат свързани с това, на кого да се довери в утрешния мач. Кристиан Поулсен не започна приятелският мач срещу Австралия миналата седмица и вероятно Ники Зимлинг ще бъде отново титуляр. Има известни съмнения около формата на Кристиан Ериксен, но едва ли те ще попречат на талантливия футболист да заеме мястото си в стартовия състав. Вас и Ларс Якобсен са в спор за мястото десен бек, докато Кяер и Агер ще оформят двойката централни защитници.

Фаворит за спечелване на мача е Холандия - според специалистите и според това, с което разполагат двамата треньори. Още по-убедителни изглеждат архивите - 12 победи за „оранжевите" в последните 29 мача между двата тима, както и факта, че Холандия отбеляза поне два гола в 6 от последните си 7 срещи на Европейското първенство.

Но много често първите двубои в групите могат да завършат както без отбелязан гол, така и понякога в тях да се получи неочакван резултат. А небалансираната холандска защита дава известни поводи за размисъл, които прибавени към факта, че датчаните изповядват философията на нападателния футбол и обичат да вкарват голове, би трябвало да ни накара да не бъдем толкова убедени, че Холандия ще спечели мача. Лично аз ще заложа на равенството - коефициентът е повече от чудесен, а в същото време няма да е изненадващо, ако двата тима не успеят да се победят, а това ще направи интригата в групата още по-голяма.

Прогноза за: Холандия - Дания 1:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Холандия:

15 ноември Германия - Холандия 3:0 (Приятелска среща)
29 февруари Англия - Холандия 2:3 (Приятелска среща)
26 май Холандия - България 1:2 (Приятелска среща)
30 май Холандия - Словакия 2:0 (Приятелска среща)
02 юни Холандия - Северна Ирландия 6:0 (Приятелска среща)

Дания:

11 ноември Дания - Швеция 2:0 (Приятелска среща)
15 ноември Дания - Финландия 2:1 (Приятелска среща)
29 февруари Дания - Русия 0:2 (Приятелска среща)
26 май Дания - Бразилия 1:3 (Приятелска среща)
02 юни Дания - Австралия 2:0 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

Холандия - Дания

28 срещи
12 победи за Холандия
10 равенства
6 победи за Дания
Голова Разлика: 57:36 за Холандия

На Европейски първенства:

2 срещи
1 победа за Холандия
1 равенство
0 победи за Дания
Голова Разлика: 5:2 за Холандия


Коефициенти от bet365:
Холандия - 1.57
Равен - 3.75
Дания - 6.50

Коефициенти от Offsidebet:
Холандия - 1.62
Равен - 3.50
Дания - 5.75

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
52