Джо Харт за Англия и Икер Касияс


И. Ангелов

Джо Харт за Англия и Икер Касияс

Вратарят на Англия и Манчестър Сити Джо Харт заяви, че уважава тима на Фабио Капело и уважава решенията му по състава, но той не би искал някога да загуби мястото си в титулярния състав, дори в приятелски мач. Днес Англия среща Испания на "Уембли", преди да се изправят и срещу Швеция във вторник, като италианецът ще изпробва млади състезатели в състава си в тези мачове.

Пред Sky Sports Харт каза: "Ако аз избирах състава не бих се премахнал. Искам да изиграя всяка възможна секунда за Англия. Но не аз решавам. Ако зависеше от мен, щях да играя. Но мениджърът взима тези решения. Той не променя много нещата, но това не е мой проблем. Трябва да гледам моята си игра. Аз просто искам да играя."

"Колкото и егоистично да звучи, аз гледам само себе си. Сигурен съм, че Дейвид Стокдейл и Скот Карсън биха искали и чакат да играят. Те също биха искали 90 минути и в двата мача, но правим каквото каже мениджърът."

За Икер Касияс - легендата на Реал Мадрид и Испания, Харт каза: "Той е абсолютна легенда. И за вратар дори е още млад. Ако погледнете какво е направил с Испания и Реал Мадрид, той е хегемона на вратарството в момента. Той е някой, който да гледаш за пример."

"Ще съм поласкан да играя срещу него. Той е винаги на ниво, няма спор. Той е печелил всичко. Това е човек, който може да идолизираш за това, което прави. Той е и капитан, също. Ще е невероятно ако успея да съм наполовина това, което е той."

  Сподели
84